Svar på fråga



Svar:
Jag antar att du menar det boendet vi hade på noric Guesthouse? :) ehm det är en ganska svår fråga så jag vet inte riktigt hur jag ska besvara den så det finns risk för att det blir ett ganska flummigt svar ;). Det beror lite på vad du är för en människa, vissa människor tål ju mer än andra hehe. Men första tanken vi hade när vi kom in i vårt rum var "shit vi måste hitta ett nytt boende direkt så vi bara bor här en månad max!!". För det första var hyresvärden för sen mot vad vi hade bestämt, och för det andra så var det sjukt sunkigt boende. Rummen är väldigt små oftast och inte alls bra förvaring osv. Och när vi kom dit var det helt ostädat överallt och vi bara kände att vi inte skulle klara oss månaden ut där ens... Men sedan när vi hade fått upp våra saker, och fått lära känna dom i kollektivet osv, så började man vänja sig liksom. Det kändes okej faktiskt. Ioförsig letade vi lite andra boenden men det var svårt att hitta nåt lika centralt som inte var för dyrt, så vi bodde ändå där i 4 månader. Dock har jag hört att det vi bodde på, på arbins gate, är typ deras fräschaste boende, så jag kan tänka mig att dom andra är riktigt äckliga då hehe. Sen beror det ju givetvis på vilka som bor där också, om dom diskar och plockar undan efter sig osv. Men som slutsats så vill jag väl ändå säga att det nog ändå är ett helt okej förstaboende i Oslo. För då är man ändå på plats och kan leta vidare och gå på visningar och grejer. Dessutom är det ju bara en månads uppsägningstid och ingen deposition på nordic Guesthouse, vilket gör allt mycket enklare! Så jag ångrar ändå inte att vi valde det boendet, för som sagt var det väldigt smidigt sen när vi väl hittat ett nytt boende. Hoppas du tyckte det var ett nyttigt svar, och lycka till med din resa till Oslo! :)


En hel helg helt ledig!

Förutom när mamma och pappa var här så minns jag inte sist jag var ledig två dagar i rad, så det ska bli riktigt skönt att ha en hel helg ledig nu!!

Igår innan jobbet var jag och tovis på Tjuvholmen och solade och badade, hur skönt som helst! Och nu ska jag och Emma till huk för sol och bad heeeela dagen. Mmmm så deilig!





Frulle i parken



Vi båda vaknade hyfsat tidigt idag och gick till subway och köpte varsin dagens för 29 spänn och satte oss i parken och åt. Till efterrätt blev det tom & Jerry-kex hehe :). Nu ska jag faktiskt sova lite till för det blev inte många timmars sömn inatt efter en seg stängning och jag var så sjukt trött igår på jobbet så jag tror jag måste sova ela förmiddagen för att inte bli helt slutkörd. 


Ledig förmiddag

Gick upp, gjorde frukost, och gick till slottsparken och la mig och solade och åt upp min frulle där. Låg där i nån timme och nu har jag letat efter ett par skor utan nåt vidare resultat. Det är så sjukligt varmt ute så gick in på ett starbucks och köpte nån iskall saft av nåt slag och sitter här och njuter lite innan det är dags att bege sig till jobbet.






En väldigt fin eftermiddag

Igår när jag slutade jobbet mötte jag upp Tovis på Aker brygge så gick vi ner till badplatsen och tro det eller ej - men vi båda två badade faktiskt! Det var väldigt tveksamt från min sida ett tag men sen när Tove gick i så gjorde jag också det hehe. När vi hade badat gick vi och köpte subway och gick upp på fästningen och hade picknick. Sjukt fin utsikt därifrån!! Väldigt mysig eftermiddag/kväll, hoppas på fler såna snart.
 
 
 
 


Dåligt väder idag..

 
Utanför fönstret idag är det grått och tråkigt, men iochförsig är det ganska skönt för då behöver jag inte känna mig dum över att ligga i sängen hela dagen innan jobb. Att ha ansvaret över restaurangen tar på krafterna vill jag lova! Dessutom jobbar jag 7 dagar denna vecka så jag behöver nog ligga i sängen hela dagen idag tror jag.
 
Igår efter jobbet kom Emma hit och färgade mitt hår! Blev väldigt bra :) och så åt vi cookies och drack kaffe, väldi kos :)


Deilig förmiddag igår!

Igår tog Tovis och jag tag i att förbruka vår gratiskaffe på kaffebrenneriet som vi båda fick när vi sökte jobb där. Tog varsin iskaffe och satt på uteserveringen och njöt och pratade massa om hemfärden hehe. Då var det strålande sol och inte ett enda moln så vi drog till aker brygge för att sitta och sola och bada fötterna. När vi väl kom dit så blev det molnigt så då bestämde vi oss helt enkelt för att äta lunch ihop på Olivia. Första dagen på länge som vi båda var lediga hela förmiddagen så man måste ju passa på!! Åt dritgod salat där och sedan åkte jag till jobbet.
 
 
 
 


Afterwork-kos med sambon!





Ledig förmiddag


Sitter i skuggan och läser en bok och mumsar på en donut.


Fler bilder från när mor och far va här











2 fantastiska dagar

Är nu hemma igen efter två fantastiska dagar med mamma och pappa. Det har verkligen varit helt underbart! Vi hade inte kunnat ha det bättre. Vädret var kanon hela tiden förutom igårkväll när vi åt då det regnade en skvätt men då satt vi under tak så det gjorde ingenting. Denna dagen åt vi först en helt otrolig frukost på hotellet, det fanns ALLT man kan tänka sig!! Sedan åkte vi iväg till Holmenkollen och åkte ända upp i hopptornet så vi fick en helt otrolig utsikt över hela Oslo och hela Holmenkollen såklart. När vi var färdiga där så åkte vi till operahuset och kollade utsikten där med och till sist satte vi oss på Olivia på aker brygge och åt lunch. Sedan bjöd jag päronen på lite softis (mjukglass) ;). Sen släppte dom av mig hemma hos mig och så blev det allt några tårar osv. Men nu är det bara 7 veckor kvar tills jag får träffa dom igen, så det är bara att räkna ner ;). 












Fullspäckad dag

Mammi och pappi kom hit idag vid ca halv 12 och fy vad glad jag blev då!! Idag har vi gått på Karl Johan, ätit lunch på jensens, varit vid slottet, varit på mitt jobb, varit inne på bislett stadion, kollat på Tjuvholmen och druckit Joe & the juice, och till sist varit på aker brygge och ätit på Fridays. Underbar dag!! Nu ligger vi på hotellet och kollar på svenska allsång på Skansen! 









Äntligen är dom här!!!






Längtar ihjäl mig!



Äääääääntligen kommer mamma och pappa imorgon!!!! Längtar sååå mycket att äntligen få träffa dom igen! :D


Ommöblering!

Vår hyresvärd har varit här och möblerat om i kök och vardagsrum och vi har möblerat om i rummet här med så nu är det lite mera trivsamt här! Känns mycket fräschare. 





Vårt rum var fortfarande lite stökigt när jag tog bilden så det är inte riktigt lika stökigt längre ;)


En kväll på lawo

Igårkväll drog jag och Emma till Lawo. Det var trevligt och kul till en början men sen blev det lite drygt så vi gick till Deli de Luca och åt lite och sen gick vi hem hehe. Kul att träffa Emma iallafall! ;)



Nu är det inte mycket kvar på listan över saker vi/jag ska göra innan vi åker hem!! Mindre än två månader kvar nu :D woho


Välförtjänt

Köpte mig lite mat av grannen (bor granne med en pizzeria) efter att ha möblerat om och städat hela rummet + städning av toan. Erika flyttade ut och in flyttade en ny tjej redan idag! Jättetrevlig, dock engelsktalande, och jag som är så dålig på engelska!! Hehe. Så efter att för det första ha jobbat över 4 timmar, och sedan städat hela kvällen så tyckte jag att jag var välförtjänt denna sjukt goda hamburgertallrik!!


Förresten, idag på jobbet så frågade föredetta restaurangchefen (som fortfarande nästan är restaurangchef hehe) om jag ville ha ansvaret och vara typ "restaurangchef" när alla dom är på ferie nån vecka i juli. Skitkul! Läskigt dock, att ha ansvar över hela restaurangen men det kommer nog vara väldigt kul, och verkligen kul att dom frågade just mig!! :)


Äntligen lite lediga eftermiddagar

Så skönt nu när jag har öppnat dom senaste dagarna, och man liksom kan hitta på saker efter jobbet för en gångsskull, till skillnad från att sluta vid 23 varje dag. Så idag drog jag till bogstadsveien och kollade lite på sommarrean och köpte faktiskt en tröja på "moods of norway". Där måste man ju bara ha handlat innan man flyttar hem ifrån norge liksom ;)
 


Fick roliga klubbor från affären där jag köpte tröjan, samma motiv på klubborna som på deras logotyp 


Movienight at colosseum

Igårkväll blev det biokväll för mig och Tove! Vi såg filmen "the fault in our stars". Riktig snyftfilm, så hemsk!! Men riktigt bra. Så himla bra kväll!
 




Tullins café

Äntligen en helt ledig dag! Dagen började med pannkakor till frukost, sedan gick jag till en inredningsbutik som heter Granit som jag cyklar förbi varje dag till jobbet. Fanns så mycket fina saker, men ganska dyrt så jag ska kolla i en sådan butik när jag är i Sverige istället. Fick iallafall med mig två söta ljuslyktor hem. Efter det satte jag mig på Toves jobb och drack en karamellatte, och runt klockan 3 mötte jag Emma då vi åt lunch på Tullins Café. Fysatan vad gott det var! Åt den ultimata burgaren - kyllingburgare med aioli, tacosås, ananas, bacon, sallad, gurka, lök osv. Sen gick jag tillbaka till Toves jobb och köpte mig en baguette som jag sedan ska äta till kvällsmat. Just det, på vägen till Tullins så råkade jag gå in i en Monki-affär som hade maaaassa rea och fick med mig två tröjor hem också! :)
 
Verkligen mysigt café!
 
Den klassiska baguetten! Hon behöver knappt ens fråga vad jag vill ha på längre hehe.


RSS 2.0