Mot 15e jobbdagen i rad

Har precis varit ute och gått en runda i det helt fantastiska vädret! Hade shorts och linne och höll på att svettas ihjäl hehe. Men nu ska jag koka lite nudlar och sedan är det jobb som står på schemat. Är verkligen inte taggad på jobb idag men får tänka på morgondagen då jag ska vara ledig och bara slappa och kosa mig med Tove, då vi ska på utflykt :D.
 
Hittade denna fina väggen på promenaden. Finns massa med olika väggar med "klotter" på med olika fina texter och ordspråk osv. Oslo är vackert :)
 


Skøyen by night


Sååå vackert på hemvägen från jobbet.

Jobbade även idag, stängning. Gick faktiskt ganska bra idag, vi fick bara jobba över ca 20-30 min med skillnad från 1,5 timme som sist hehe. Nu ska jag sova, imorgon blir det min allra sista jobbdag på deli de Luca 15-23, som även blir min 15e jobbdag i rad. Håller tummarna på att få vara ledig på söndag!

Nåt som är ganska sjukt är att jag har jobbat på detta stället i ca 1,5 vecka nu med ett helt annat kassasystem än vad jag är van vid och massa nya grejer, och idag hade jag min första utbildning i kassa hehe. Det var alltså jag som utbildade en tjej idag. Men det var kul!


Donkenmat a la Rebecka



Ser inte så gott ut där, men det är riktigt gott och det är iallafall nyttigare än en vanlig hamburgare med pommes och grejer! Det är alltså bara ett hamburgekött med sallad, gurka, lök, bacon och lite sås. Det är vad jag äter nästan varje dag nu ;).

Och för övrigt så längtar jag hem nåt helt otroligt nu. Står knappt ut med att bo kvar här nu faktiskt. Vill bara hem. Men jag ska stå ut tre månader till, så åker jag hem sista helgen i augusti! Det ska bli så fruktansvärt skönt.


Egertorgslökka

 
När jag var ute på tur idag så var jag på ett ställe som jag aldrig tidigare sett som hette Egertorglökka. Det var väldigt fint område och det fanns en park vid en liten å, men eftersom jag var ute och sprang så tog jag bara en bild, men ska gå dit någon dag när jag är ledig och sätta mig i parken!


13e arbetsdagen i rad

Har idag jobbat min 13e dag i rad med dubbel lön pga röd dag, och valde därför att skippa pausen dessutom, så mycket pengar intjänade idag! :) nu ska jag ut och springa en kortis och sedan blir det en film innan jag somnar. Det är min vardag är i Oslo ;)





Finaste vovven <3



Tack för bilden Carro! Dör vad fin han är..


Kos på sköyen

Efter jobbet idag mötte jag upp Tove som åkte till Sköyen. Där visade jag henne mitt jobb, och sedan gick vi till hamnen där som är väldigt fin, så satte vi oss där en stund i det fina vädret. Hade tagit med min systemkamera för att ta fina bilder men glömde minneskortet hemma..... Så typiskt... Blev lite mobilbilder iallafall.
 
 


Gooood morgon

Idag blir det jobb 16-23. Vi får se om det går bättre att stänga idag än sist, då vi fick jobba över nästan 1,5 timme. Nu blir det lite iskaffe i solen och ska snart göra spagetti och köttfärssås till lunch.



What a team

Bara svenska tjejer var vi på jobb idag på deli de Luca! Härligt!! :D när vi kom på det frågade vi en kund (som för övrigt också var svensk) om han kunde fota oss, och det gjorde han gärna. Sen tog han upp sin egna telefon och fotade oss med också haha. Idag var också näst sista gången jag jobbade där enligt schema. Ska bli skönt att bara ha ett jobb hehe. Nu må jag sova, för imorgon är det jobb på Donken som står på schemat!


Grattis på morsdag älskade mamma

 
Fina mamma. Grattis på morsdag! Du är den bästa mamman i världen och det vet du. Hoppas du får en fin dag och att Carro firar dig ordentligt åt mig och Jesse. Du förtjänar det bästa!!!! Jag älskar dig <3


Skitdag

Idag skulle jag då jobba på McDonalds på grünerløkka för dom behövde extra hjälp. Först började det med att trikken som skulle ta mig direkt dit var inställd, så då tog jag en annan trikk så jag kunde byta trikk vid jernbanetorget, men då hade dom bytt rutt typ på trikkarna så dom gick inte därifrån så jag fick typ springa till nästa hållplats och ta en trikk därifrån istället. Tillslut kon jag fram, en kvart för sent. Då var det en sjuk så det var bara jag och en till på jobb och eftersom de var första gången jag jobbade där och hon den andra var också ny på den restaurangen så vi hittade ju ingenting och fattade ingenting, och vid 11 kom det in en till på jobb så var vi tre pers till klockan 14. Och alltså det var bland det mest kaosiga jag varit med om. Det var hemskt. Så en riktig skitdag helt enkelt.

Efter jobbet satt jag en stund på løkka med en egengjord frappe med lite oreo på toppen. Verkligen skitmysigt där på sommaren!!



Lite regn

Fick som sagt lära mig closing igår och det var väldigt mycket folk i princip fram tills vi skulle stänga vid 22 så vi låg jättemycket efter. Dessutom hade vi problem med kyl och frys så hon jag stängde med fick försöka fixa med det också så vi kom inte därifrån förrän 00.20... Och när jag igår cyklade till jobbet så var det väldigt fram och fint väder, och plötsligt bara började det spöregna, helt otippat! Så var helt dygnsur när jag kom till jobbet hehe. När jag sedan cyklade hem mitt i natten så var det så varmt att jag kunde cykla i bara linne. Hur härligt som helst att kunna göra det mitt i natten liksom! Sommarn är påväg :D.

Idag ska jag jobba 9-18 på ett annat Donken. Får se hur det går :)





Hard work

Alltså bland det skönaste som finns är enligt mig att komma hem efter en riktigt slitsam dag på jobbet och vara helt slut och bara lägga sig i sängen och slippa alla pip och bara höra tystnad alternativt ha tyst musik i öronen. Heaven!!
 
Det bästa med mitt jobb nu är typ att man får äta hur mycket mat som helst! Så jag kan äta mat innan jobbet, på pausen och efter jobbet. Så jag behöver ju nästan aldrig mer köpa mat haha. Dock sjukt onyttig mat då ju, försöker typ mest äta kycklingsallad och sånt, men det blir ju allt lite glass och pommes osv ibland hehe. Imorgon ska jag lära mig closing, så jag kommer jobba 16-23. Spännande!
 
Såhär ser det ut där jag jobbar nu då :)


Fler bilder från 17 maj



Snart mot jobbet

Har precis käkat frukost och ska om en stund bege mig till min andra arbetsdag. Ska bli spännande och se vad denna dag bjuder på. Så länga bjuder jag på en av dom finaste bilderna på min vägg som får mig att längta hem haha:



Första dagen på donken

Första dagen på McDonalds här i Oslo gick väl helt okej. Dock har dom ganska annorlunda kassasystem här så det var ganska svårt att komma in i det, men så fort jag kommit in i det hoppas jag att jag blir lika flink som förrut ;). Kul var det iallafall och jag tror absolut att jag kommer trivas!
 


Nästan som hotellfrukost

 
En av killarna i kollektivet som jobbar på Waynes kom igår hem med en stoooor påse med maaaassa gott i. Så till frukost idag blev det en fralla, en halv kyckling/avokadowrap, samt en crossiant med choklad!! MUMS :D Man tackar Kasper för det!
 
Nu är det bara att tagga till för snart är det dags att åka till det nya jobbet för att arbeta där för första gången. Lagom nervös kan jag ju säga!!!
 


Bilder från 17 maj

Vi började dagen med att äta frukost och frukt i frognerparken, och det var strålande sol och supervarmt trots att klockan var tidigt på förmiddagen.
 
Påväg tillbaka mot staden så dansade lite folk.
 
Den lilla del av paraden vi kunde se något av haha
 
Lite folk
 
Lite till folk
 
Och ännu lite fler folk
 
Tillslut blev det lunchdags och då köpte vi sushi och satte oss i rondellen där jag bor. Kanondag!


O herregud!

Igår var det som sagt då fullständigt kaos på jobbet. Folk kunde liksom inte ens ta sig fram inne i butiken för att det var så mycket folk. Vi sålde iallafall för 285 000kr, vilket slog rekordet på 229 000kr år 2008 samma dag. Timesalget låg på 29 000kr. Det är faktiskt förståeligt att man var trött när man kom hem igårkväll haha. Men det var ju dubbel lön, så tanken på det gjorde att man kunde hålla humöret uppe ;). Sedan kunde man ju inte riktigt somna igår heller för det var fest i kollektivet, men tillslut gick det. Idag var det jobb 11-19, och det var en del att göra idag också, men låååååångt ifrån igår! Haha.
 
Oooo vi har fått Slush på jobbet nu!! SÅ gott :D


Heeeelt slut!!

Är helt slut efter kvällens jobbpass. Att jobba på deli Karl Johan den 17 maj, det är slitsamt vill jag lova. Så mycket idioter det finns, men också så många änglar! Ligger äntligen i sängen med lite vindruvor till en film. Jobb imorgon också, så det är bara att tagga till!



Syttende mai!

Har haft en väldigt bra förmiddag av 17 maj och kaos är ju bara förnamnet av vad det är på Karl Johan just nu. Som ca en timme ska dock stackars jag jobba till 23, och sedan jobb vid 11-19 imorgon, så det blir inget festande för min del ikväll. Har tagit en del bilder men det hinner jag inte ladda upp nu så det får bli efter jobbet antingen idag eller imorgon.
 


Espressohouse-kos

Efter Toves jobb gick vi en runda på stan och sedan gick vi till vårt favvo-espressohouse. Där tog jag en frapino med cookies & cream som jag länge velat smaka, den var helt otroooligt god med browniebitar i :D. Och för en gångsskull så är det fint väder!! Hoppas det är det imorgon också då det är 17 maj - alltså Norges nationaldag!
 


Det blir alltså donken igen

Köpte mig ett nytt linne igår, tänkte att jag kunde unna mig det nu när jag fått ett nytt jobb med högre lön liksom ;). Jösses, jag har inte köpt något klädesplagg sen i januari (det jag köpte i kalmar räknas inte för det fick jag i födelsedagspresent hihi). Innan jag flyttade hit shoppade jag kläder typ hela tiden haha.
 
 
Igår cyklade jag också till mitt kommande jobb, som ligger ca 4km bort från där vi bor, så det tog typ lite mer än 20 min i uppförsbacke och halvt punka på däcken hehe. Och nu kan jag ju då meddela att det alltså är på ett McDonalds jag ska jobba på. Efter en del olika jobb här i Oslo har jag kommit fram till att donken trots allt är en väldigt bra arbetsplats på många sätt. Och att dom hade så pass hög lön här ändå, det trodde jag aldrig! Men när jag kom dit så gick jag in för att se hur det såg ut och så, så kände jag att jag lika gärna kunde presentera mig och säga att jag ska börja jobba där nästa vecka. Då var även restaurangchefen där så jag fick mig en rundtur och vi pratade ganska länge, en knapp timme faktiskt. Hon, samt dom andra som jobbade där då var sjukt trevliga och det verkar som en riktigt bra arbetsplats. Dock är restaurangen vääldigt liten jämfört med vad jag är van vid, men det kanske bara är skönt. Jag är iallafall väldigt spänd över att få börja jobba där på måndag, det kommer nog faktiskt bli riktigt kul! :D
 
Sa även upp mig på Deli idag, och han tog det jättebra. Var väldigt nervös innan men han förstod så det var skönt. Så sista helgen jag jobbar där blir 1 juni, sen blir det bara donken.
 
Och en sak till som är lite roligt: Carro sa igår att hon jag var på intervjun med hade ringt min chef på mitt gamla donken i Kalmar (även att jag uppgett en annan referens hehe), och skulle ställa lite frågor om mig. Och då hade han bara sagt att hon är dum om hon inte anställer mig och att han verkligen rekomenderar mig för att jag är jätteduktig. Då hade hon bara svarat "jaha, då har jag nog inte fler frågor" haha. Så skönt att han sa så om mig :D, kul att höra liksom!


De förbereder sig för "den stora dagen"

Herregud alltså, norskarna är helt galna vad gäller 17 maj! Dom har verkligen börjat förbereda för "den stora dagen" som dom kallar det. I alla barnehager jag varit på har dom nu i flera veckor ältat att det snart är 17 maj och dom har räknat ner dagarna och målat flaggor. På Karl Johan övar dom med sina parader och har gjort i flera dagar och det hänger norska flaggor överallt. Undra hur det kommer bli när 17 maj verkligen är här. Jag har hört att det kommer vara totalt KAOS på Karl Johan. Och jag som ska jobba på deli där då, läskigt :O. Haha.






Vad jag har gjort hela dagen..



Nä det stämmer inte riktgt då. Har mest legat i min säng och kollat film hela förmiddagen. Men nu efter maten blev jag bjuden på en kopp kaffe så jag sitter här i soffan och väntar på att tvätten ska bli klar så jag kan åka någon gång. Först ska jag till jobzone och lämna in lite papper så jag får lön, har dessutom sagt till dom idag att jag har fått ett nytt jobb och kommer endast jobba hos dom någon gång ibland om jag är ledig och känner för det. Det var helt ok för dom. Sedan ska jag och Tove gå på stan en stund, sedan ska jag cykla till mitt nya jobb och se hur lång tid det tar. För idag fick jag nämligen ett samtal av hon som jag var på intervju hos igår, så på måndag börjar jag jobba heltid där!! Så spännande :D. Så imorgon måste jag också säga upp mig från deli och det är jag lite nervös över. Jag har trivts där väldigt bra, men eftersom jag tror att jag kommer trivas ännu bättre på mitt nya jobb och dessutom ha högre lön så har jag tagit det beslutet att jag vill göra såhär.


Vad jag längtar...

... Efter att få inreda min egna lägenhet! Att slippa bo i kollektiv. Så otroligt skönt haha. Har så mycket idéer just nu. Kan inte somna så ligger bara i sängen och letar massa inspiration. Har hittat lite bilder och gjort ett kollage av. Lite liknande detta ska jag ha i min egna lägenhet. Längtar :D

Bilden längst ner till höger har Josse tagit på Malta. Resten är bara random från instagram


WIHO

 
Återkommer mer om detta när det är 100% säkert allting :D. Men det ser lovande ut!
 


Vill göra det om igen

 
Tänk att det snart var ett helt år sedan. ETT ÅR sedan jag blev "vuxen" på riktigt och skulle göra något bra utav mitt liv. Jag tycker ändå att jag är på god väg. Men denna dag, studenten, den vill jag bara göra om och om igen. En sådan lycka. Hela dagen. Från det att man vaknade tidigt på morgonen, tills man gick och la sig sent på natten. Ren lycka. Tack alla som gjorde denna dag otroligt bra för mig. <3
 


Avslutar dagen med ännu mer lyx



Sorbetglass med smak av bringebær, passionsfrukt och kokos. Till det serverades jordgubbar och bananskivor. Och så lite lejonkungen 2 till det. Vi vet allt hur man koser sig ;). Imorgon ska jag på en arbetsintervju, håller tummarna på att något bra kommer ur det :D


Lyxfrulle

Idag blev det svensk jordgubbskräm, med müsli och mjölk, samt en chokladmacka :D. Länge sen jag åt så god frukost! Nu sitter jag som vanligt och väntar på att jobzone ska ringa. Hoppas ni alla får en jättefin dag! :D
 


Man tager vad man haver

I detta kollektiv har vi inte så mycket köksutrustning, så idag när jag skulle äta pizza fick jag använda "kartongen" som tallrik. Så är det att bo i kollektiv! 


Idag fick jag iallafall jobba :D efter det gick tovis och jag på en promenad, och nu har jag duschat och tagit en kvällsmackan med chokladpålägg hehe. 


Min finaste Charlie

 
Min bästa Charles och jag på studenten. Tänk att en sån liten varelse kan göra en så otroligt glad. Ler åt bara tanken av honom. Jag är så glad att jag får massa bilder på honom hemifrån, och det är så skönt att veta att han har det så bra han bara kan ha det hos Carro och Adam, med hjälp av mamma och pappa ibland. Dock saknar jag honom så det gör ont.


Våra nya förkläden ;)




Såhär fina förkläden har vi fått på deli de Luca nu ;). Det är pølsekampanj, därav designen hehe. Personligen gillar jag dom gamla mer för dom är inte så långa så det blir jobbigt att gå i, och dom är bara över benen. Men dom här nya är ju riktigt läckra ;).
 
Just nu sitter jag bara och håller tummarna på att jobzone ringer snart och säger att jag ska jobba på nån barnehage. Hoppas hoppas.


Picknick vid fontänen

Skulle ha blivit en utekväll igår då för mig och Emma men vi kom för sent, så det var fullt överallt. Idag har vi käkat lite Max vid fontänen på Karl Johan. Nu ska jag vila för ikväll står nämligen jobb på shemat :)




Grattis världens bästa pappa <3

 
När jag tittar på dessa bilder blir jag genast påmind om vilken bra uppväxt jag hade. Världens bästa föräldrar som alltid hittade på roliga saker med oss och vi åkte på många roliga utflykter. Bättre uppväxt kunde man inte haft, det kan jag lova! Så jag vill säga TACK till både mor och far, för ett fantastiskt liv hittills och för att ni ALLTID finns där för mig vad som än händer. Jag vill också säga att jag är otroligt stolt över er båda två, och jag saknar er så mycket att jag börjar lipa när jag sitter här i Oslo och skriver detta. Ni är bäst, jag menar det verkligen.
 
Och sist, men verkligen inte minst, vill jag säga GRATTIS PAPPA!!!! Hoppas du har en kanondag!! Och om mitt kort inte hunnit fram till dig ännu så vill jag att du kollar i lådan i nattuksbordet på mitt rum så ska du få se en överraskning som jag la dit innan jag åkte ifrån er sist. Puss och kram <3


Äntligen kinamat

Fick såklart inget jobb på barnehage idag då... Så jag spenderade första delen av dagen med Tove som också var ledig. Vi åt efterlängtad kinabuffe och gick lite på stan, sedan gick vi hem och kollade på Lillefot - landet för länge sedan. Asså åååå, vi både två låg och lipade haha!! Till det åt vi popcorn och njöt :). På kvällen åkte jag hem till Nathalie och kollade hur hon bodde och lite så. Och jag kan ju säga att vi nu har fått tag på ett otroligt bra boende i motsvarighet vad det finns här ute i Oslo. Jag är fortfarande i chock!! Jag tyckte liksom att vårt förra boende var sunkigt osv, men det var ingeting mot detta.... Vi hade iallafall en trevlig kväll och nu hade jag tänkt att sova :) stackars Tove ska jobba vid 05, så hon låg här och snarkade när jag kom hem ;)



Nyförälskad!

Vi var precis inne på Coop som är den närmsta matbutiken till oss nu och tar ca 30 sekunder att gå dit, och alltså jag är helt förälskad haha! Lätt min nya favvomataffär! Kiwi kan slänga sig i väggen haha. Det fanns så mycket otroligt billig mat där alltså. Köpte fyra varor och det gick på endast 40 spänn!!!



Summering av Oslo del 2

MARS:
 
 
Carro var här och förgylde en helg - vi var på holmenkollen, åt massa god mat, gjorde tacos, gick "på stan", och såklart kosade oss massa. Mina nike air max kom, vi åt massa glass/frozen yoghurt, åt sushi på operataket, fick gratisvåfflor, hängde lite på BIT, det blev vår, vi gick till olika parker, fick hål i i princip alla våra strumpor hehe, fick gratisglass av jobbet, bytte rum i gamla kollektivet, fick gratis BK-mat av Josse, hängde med Josse också en del. En helt fantastisk månad och äntligen började vi trivas en hel del här i Oslo när vädret blev bättre!
 
APRIL:
 
 
 JAG VAR HEMMAAAA!! - firade min födelsedag både med familj, släkt och vänner vid olika tillfällen, åt glass i hamnen, gosade en massaaaa med älskade Charlie, umgicks också massa med min underbara familj, hängde med vänner, åt efterlängtad svensk kebab, åt gudomligt påskbord, åt massa god mat i övrigt, gick ut med vänner. Tillbaka i Oslo hängde vi en del på Aker brygge, skitfint väder, åt god mat på Fridays för att fira mig med Tovis, pölsefest med jobbet, kosade oss med ljus till våra måltider, byggde efter mycket om och men ihop en våningssäng, åkte skateboard, jobbade för första gången på Deli Karl Johan, och sist men inte minst så flyttade vi ifrån vårt sunkiga kollektiv och kom till ett något mindre sunkigt kollektiv hehe. UNDERBAR månad!!!


En ovanlig syn

 
Detta är Tove när vi flyttstädade i vårt förra kollektiv. Haha en riktigt ovanlig syn här i Oslo att hon håller i en dammsugare!! Den luktar nämligen väääldigt äckligt när man sätter på den, typ gammal ost, så därför har hon verkligen vägrat att använda den. Men dammsugas måste det ju ändå ibland, trots att den luktar gammal ost, så jag har fått dammsuga varje gång och Tove har aldrig rört den. Så när vi skulle flyttstäda tvingade jag henne att göra det haha.


Summering av Oslo del 1

JANUARI:
 
 
Vi flyttade hit (till Arbins gate), donade med vårt rum, hängde mycket på ikea, gick på promenad med Maja och Lisa, åkte kälke på holmenkollen, lagade massa god mat, spelade poker med nyfunna vänner i kollektivet, bakade en hel del, gick själva på promenader och fotade en del, åkte skridskor, försökte oss på en utgång, Tove började jobba på BIT, vi shoppade faktiskt lite kläder, vi åkte för första gången trikk, vi hade trots allt en helt ok start i Oslo.
 
FEBRUARI:
 
 
Vi firade Toves födelsedag och jag fixade en otroligt god brunch till oss, jag fick jobb på Deli på Bislett, vi firade alla hjärtans dag, vi åt första gången på Fridays, jag tatuerade mig, åt massa ben&jerry-glass, jag köpte en norsk telefon, hängde en hel del på BIT, vi gick promenader, gjorde ljusstakar, åt massa gott, fick alla hjärtans dag-kort. En helt fantastisk månad om man tänker efter!


Afterwork

Hade en väldigt, väldigt bra kväll igår med underbara Nathalie på fridays med gott käk och gratis öl (eftersom hon jobbar där). Hoppas på fler sådana kvällar då vi hade väldigt mycket att prata om men vi hann inte ens med allt kändes det som. Trevligt iallafall! :D
 

 


Planen akkurat nå

Just nu ser min plan ut så här:
 
- Jag bor kvar här i Oslo och jobbar förmodligen nästan varje dag fram till sista helgen i augusti iår.
- Sedan flyttar jag hem till älskade Kalmar igen.
- Precis i början av september åker jag till en gammal oslosambo som numera bor på Malta och hälsar på i 2 veckor.
- Sedan åker jag hem igen och bor hemma i ca en halv månad.
- I oktober har jag förhoppningsvis hittat en lägenhet som jag kan flytta till.
- Då börjar jag jobba på donken igen, samtidigt som jag sakta men säkert startar mitt alldeles egna företag.
 
WIHO!! Planen ser enligt mig väldigt, väldigt bra ut :D. Inget som är till 100% bestämt ännu men det är ju alltid bra att ha en tanke. Ser verkligen fram emot att åka och hälsa på Josse på Malta om det nu blir av :D.
 
Snodde lite bilder från Josses instagram som hon tagit sen hon kom till Malta. Man blir ju såå avundsjuk! :
 
 


Wiho!

Äntligen fick jag jobba idag, och jag tror anledningen till att jag fått så lite jobbtider inom jobzone tills nu har varit att jag har registrerat mitt svenska telenr och ringt till dom från mitt norska, hon sa något om det idag iallafall så jag förstod det som så. Förhoppningsvis får jag alltså fler jobb på barnehager nu då :D. Imorgon ska jag va på samma som idag, det roligaste stället jag varit på hittills, dock låg det väääldigt långt bort så det tog över timmen att åka dit... Men som sagt skönt att äntligen få jobba :D. 

Haha det är SÅÅ jag att ställa 5-6 alarm för att kunna komma upp på morgonen.. ;)


Frulle och jobb (??)



Mmmm knäckebröd med räksallad <33

Sitter nu och käkar frukost och väntar på att bli inringd till en barnehage. Om jag inte blir det idag (för 7e gången) så ska jag ringa adecco och försöka byta dit istället!!! För detta funkar liksom inte. Dessutom har jag pratat med mig chef på Deli och han kommer förmodligen ha heltid till mig i sommar! Så då ska jag jobba så mycket jag kan där, och är jag ledig någon vardag och om jag vill, så ringer jag och hör om jag kan jobba på någon barnehage. Hoppas detta går vägen nu :))


Svenskt godis <3

Imorse gick jag med Tove till hennes jobb och sen hem igen, sen åkte jag till gymmet och körde lite mage/rygg. Så nu när jag kom hem och har duschat kände jag att jag var värd lite svenskt godis, som det otroligt nog finns en hel del kvar av! Trodde det skulle ta slut första veckan haha.



Blir så lack....

Får inget jobb just nu på barnehager och har knappt några tider på mitt andra jobb heller så går mest hemma hela dagarna nu och det SUGER. Blir typ ledsen... Jag måste verkligen jobba nu. Får väl börja söka nya jobb igen...

Haha söt get jag hittade någonstans på Facebook. Man blir ju glad :')


Underbara Oslo <3




Jobbdag!

Äntligen har jag jobbat första dagen på 4 dagar!! Det var väldigt kul faktiskt, trivs verkligen att jobba ihop med Jennifer som jag har jobbat ihop med på deli en gång tidigare. Senare idag hade jag tänkt att springa en runda efter att jag vilat och ätit lite.



Lördag

Tog sovmorgon idag, och sedan träffade jag Emma och hennes kompis Linda i stan en stund, vi åt lunch och kosade oss. Nu är jag hemma hos Emma (vårt gamla boende) och kollar tv. 

Så fin fontän vid Karl Johan, där det i vintras fanns en skridskobana där jag och Tove åkte skridsko för några månader sen.


Koskveld med bästi



Film med jordgubbar, choklad och övrigt godis med min fina vän. Är så glad att jag flyttade hit med just henne av alla människor! :) 


Fredag

Kom precis hem efter att ha pratat med min ena arbetsgivare lite, på hemvägen köpte jag ett paket jordgubbar!! Så det + lite choklad får det bli till mig och Tove ikväll :D. Tog också lite bilder runtom där vi bor:



Vet inte vad den där grejen kallas men vi bor iallafall på vägen som går in lite till vänster där framme.

Vår utegård. Där ska vi sitta och grilla någon dag!


Vårt nya boende



Här har vi då lite bilder på vårt nya boende. Så mycket fräshare än det förra. Ända nackdelen är väl att vi delar rum med en till, så vi är 3 st i samma rum. Men hon är dock väldigt, väldigt snäll och trevlig och verkar hittills ganska lätt att umgås med och bo ihop med. Hon verkar inte störa sig på mycket och hon verkar dessutom vara en väldigt skötsam person så jag tror det kommer funka väldigt bra. Det jag tycker bäst om är typ toan och duschen, just för att det var så himla sunkigt på det förra stället. Desssutom var vi ju 12 pers som delade på det och nu är vi bara 3 - och bara tjejer! Älskar också att det är helkaklat, det ser så mycket snyggare och fräshare ut :D. Och att man kan ha sina grejer där inne och slippa släpa med det tillbaka till rummet efter att ha använt det. OCH det är golvvärme!! Haha ja, det kan låta lustigt, men hade ni bott i det kollektivet som vi bodde i innan hade ni verkligen förstått! Jag kommer nog trivas här väldigt bra iallafall! :D


Why i love Oslo

Nästan alla är så himla trevliga och snälla här!! Och dom flesta vill bara att folk ska ha det bra. Till exempel kom det fram en kille till mig nu när jag gick hem från Toves jobb och gav mig en ros och sa att jag var söt och att jag skulle ha en fin dag. Nåt sånt har aldrig hänt mig hemma i Sverige liksom. Och för ett tag sen kom det ju fram en man till Tove när vi var ute och gick och sa att hon var fin och hade en snygg stil. Folk är så snälla och öppna här. En anledning till att jag tycker om denna stad allt mer och mer.





Vad jag gör när jag är ledig..

 
 
.. Sitter och kollar på när Tove jobbar haha. Hade inget bättre för mig som vanligt så jag tog mig en promenad hit.


Lyxfrulle



Storhandlade ju igår så det blev en ordentlig lyxfrukost imorse! Tog sedan sällskap med Tove till hennes jobb i det fina vädret. Nu tänkte jag mest vara inne och försöka bli HELT frisk, då jag fortfarande är väldigt snuvig och hostig och har lite ont i huvudet.


RSS 2.0