Frågor

Oj, har fått 4 olika frågor på bara några dygn, kul! :) tänkte svara lite kortfattat på dom i ett inlägg då eftersom vissa av dom var ganska lika.

Om vi börjar med boende:
Jag är så sjukt trött på kollektiv så just nu skulle jag inte rekommendera något kollektiv alls haha. Men ja, nordic guesthouse är trovärdiga och har ett bra system tycker jag. MEN det är väldigt, väldigt sunkigt i deras kollektiv. Dock kan jag tycka att man kan komma direkt från Sverige och flytta in hos dom, eftersom det bara är en månads uppsägningstid och ingen deposition. Då har man liksom en ingång till Oslo och kan börja leta jobb då. Hittar man inget jobb så är det inte hela världen, då betalar man liksom bara två månadshyror och sen flyttar man hem igen. Eller så letar man eget boende och flyttar därifrån efter en månad. Eller så gör man som mig, fastnar i kollektiv och bor där i 8 månader.... Det bästa enligt mig är att komma till Oslo, och sen leta en EGEN lägenhet som man kan dela med sin(a) kompis(ar). Kan bli lite dyrare, men jag önskar att vi hade gjort så! Nu har jag en egen lägenhet för över 10 000 i månaden men trivs som fisken i havet :).

Den andra frågan var om barnehage. Egentligen rekommenderar jag inte jobzone. Kan ha varit att jag jobbade där under en dålig period, men jag fick bara jobba ca 3 dagar i veckan, för dom inte hade fler jobb. Jag har hört att andra bemanningsföretag är bättre, för exempel barnehageassistenten. Och nej, barnehager tar inte bara in folk genom bemanningsföretag, jag har en vännina som fick jobb på en barnehage genom att hon gav dom sitt cv, och hon har aldrig jobbat med barn tidigare :)

Lycka till!


Myskväll

Kaosdag på jobbet, så när jag kom hem så kröp jag ner i sängen med lite "gott och blandat" och kollade serie. Imorgon ska jag på kurs på huvudkontoret, spännande :)





Fläskpannkaka

Invigde miniugnen idag och lagade fläskpannkaka. Mammas recept som knappt går att misslyckas med! Blev dock inte riktigt lika gott som när hon gör det men det var ganska nära ändå :D. Dock märkte jag att ugnen är lite sne hehe, så det blev lite ojämnt, men det gör mig inget. Förhoppningsvis kommer Carro komma hit om några veckor, precis efter min kurs! Längtar så in i norden :D. Måste börja planera vad vi ska göra ;)
 
 


Långpromenad

Kom precis hem efter en långpromenad med Charlie. Vi gick där det finns massa små vattenfall och tog även med mig kameran, det är så mysigt där! Resten av dagen hittills har jag för det första tagit sovmorgon, sedan städat lägenheten, och skulle även fixa med adressändring, men det gick inte alls som jag ville... Så får väl åka tillbaka till skatteetaten antar jag.. Snart ska jag iallafall gå och handla lite, ska nog göra fläskpannkaka ikväll eller imorgon!
 


Fint till lägenheten

Detta var vad som inhandlades på Ikea när jag var där nu i veckan:
 
 
Och såhär blev det när jag fått upp allt:
 
 


Sov morgooooon!!



Äntligen lite välförtjänt sovmorgon! Då blir det mysfrukost till film. Idag ska jag bara jobba några timmar men sen måste jag göra massa ärenden. Men på söndag är jag helt ledig :D


Slitsamt

Det ända jag gör om dagarna just nu är att jobba och plugga. I förrgår var jag på jobbet ca 13 timmar och igår ca 11 och så plugg på det. Japp, jag börjar
Bli trött alltså... Men det går fint :) har sånna fantastiska vänner som hjälper mig med Charlie!

Och här har vi några av mina härliga kollegor:



Min bebis <3




Tacokväll!!

Igår kom Leonora, Lisa, Nina och Marianne hit och vi hade en väldigt trevlig tacokväll!! Idag har varit en skitjobbig dag på jobbet, mycket som skulle läras... Men också kul, vill ju lära mig allt så snabbt som möjligt :) kom hem för ca en timme sedan så nu tänkte jag äta lite rester sen igår och sedan somna stenhårt.




Mot Ikea!

Sitter just nu på bussen mot Ikea. Ska köpa lite småsaker till lägenheten, för exempel en fårskinnspläd att sätta fötterna på när man går upp från sängen på morgonen, och så att Charlie inte halkar på det hala golvet när han hoppar ner för sängen. Ska även kolla lite mattor osv. Sen vidare till telenor för att fixa internet, eftersom ägaren till min lägenhets internet går ut i slutet av månaden. Och kanske även blir en liten klädshopping idag också.

Idag är det väldigt, väldigt kallt här i Oslo trots att solen skiner och knappt ett enda moln på himlen. Hösten är i princip här nu :(





Söndagskväll



Såhär spenderar vi vår söndagskväll: film och chips! Jag öppnade idag på jobbet och sedan har jag städat lägenheten väääldigt noga, så nu förtjänar jag lite vila med helt seriöst världens godaste chips!! Sørlands chips med smak av créme fraiche og lök :D såååå smakfulla!!


Oslo maraton



Fixade en liten "bar" ute idag under Oslo maraton med smoothie, kakor, ananas, bonaqua osv. Det var dock inte så många som tog sig till lilla Skøyen, men det var kul ändå! Dom som handlade sa att det var en bra ide :)


God morgon från mig & Charlie!




Min lilla plugghörna

 
Detta är min mysiga lilla plugghörna just nu. Pluggar för fullt inför BSM, börjar faktiskt bli ganska nervös inför det nu hehe. BSM är alltså den första kursen man går inom McDonald's om man vill utvecklas inom företaget. Efter kursen blir man då, förhoppningsvis, verifiserad som skiftledare.
 
Den fina koppen vann jag min första sommar på McDonald's hemma i Kalmar, när jag sålde för mest pengar under en timme av alla 6 i kassan :). Min favvokaffekopp!
 
Nu är det dock färdigpluggat för idag. Filmkväll med lite godis och sedan sova får bli avrundningen på denna fredagskväll. Det duger det också :)


Waterfall

Kom precis hem efter ett skönt jobbpass 11-17. Vi sålde väldigt bra under lunchen och det gick skitbra och alla som jobbade var så himla duktiga! Det är jättekul att jobba då faktiskt när allt flyter på så som det gjorde idag under lunch :D. DREAMTEAM!!!
 
Dessutom är jag glad att jag tagit fram systemkameran igen och börjat använda den lite! Det var länge sedan jag använde den och märkte igår att jag saknat att fotografera lite. Kanske blir ett intresse som jag kommer att ta upp igen. Nu blir det i vart fall plugg och film resten av kvällen. Började se "the other woman" igår men somnade knappt 10 minuter in i filmen haha.
 


Operahuset

 
Oslos operahus. Länge sedan bilderna togs, men tror aldrig jag la upp dom så nu var det väl dags. Vackert va?


Min fina Charlie <3

Charlie och jag gick tillbaka till samma ställe vi var på förut idag med massa vattenfall. Tog med mig kameran och tog massa bilder på min finis. Alltså jag smääääälter när jag kollar på bilderna! Sån hund jag fick tag på. Ångrar inte en sekund att jag köpte honom, trots att det har ställt till en del med mina planer.
 


Flashback

Ååååå vad härligt det var när Carro var här och hälsade på mig och Tove. Kollade igenom gamla bilder och hittade dom från när hon var här. Typ enda helgen jag och Tove var lediga samtidigt under våra 8 månader tillsammans här i Oslo hehe. Men Förhoppningsvis kaaaanske Carro och Adam kommer hit och hälsar på om ett tag. HOPPAS :D
 


Fri fra jobb

Efter 3 öppningar i rad var jag äntligen ledig och fick ha efterlängtad sovmorgon. Dagen började med en långpromenad med Charlie. Idag gick vi en annan promenad en vad vi brukar, och hittade en stig inne i en skog eller liknande. Det var jättemysigt där med små vattenfall längs stigen. Ska ta med kameran nästa gång vi går dit! När vi kom hem så gjorde jag ordentlig frukost med honungsmackor, kaffe, saft och yoghurt med cornflakes. Vilken härlig morgon! Nu tänkte jag hoppa in i duschen, sedan blir det plugg fram till kl. 15 då jag ska in till jobbet och hålla lite intervjuer.
 
Förresten så hörde jag att det var väldigt tråkigt väder hemma i Kalmar idag. Tänkte då göra er lite avundsjuka och säga att här är det klarblå himmel och hyffsat varmt ute! :D
 
 


Haha sötis



Slutade tidigt idag, redan vid två! Så jag och Charlie har varit ute på långpromenad :) nu ska jag tillbaka till jobbet för att ha intervju med en jenta som vill jobba hos oss :)


Vi trivs ganska bra här



Har kommit in helt okej i jobbet nu igen även att det är väääldigt mycket att tänka på osv, men det går helt fint. Och Charlie trivs bra här med vigelandsparken 5 min bort som han äälskar, och alla nya människor han träffat som han också verkar älska haha. Vi har det helt okej vi! Nu ska vi sova, imorgon ska vi upp vid 04.30!


Mysig morgonpromenad

Imorse innan jobbet gick jag och Charlie till vigelandsparken. Perfekt morgonrunda! Finns stora gräsytor för honom att busa på, och många mysiga stigar som man kan gå på. Dessutom tar det bara ca 5-6 minuter att gå dit härifrån så det var lagom att avsätta en halvtimme på den promenaden! Tror faktiskt att Charlie trivs helt okej här :).
 
För övrigt var det typ kaos att komma tillbaka på jobb idag. Det är jobbigt att vara restaurangchef och vara borta i några dagar haha. Det blev iallafall en låååång dag på jobb och nu kom jag hem för ungefär en timme sedan. Ska bara gå en runda med Challe och sen kommer jag somna stenhårt. Är HELT SLUT!
 
 


En fantastisk dag

Dagen började med att mamma, jag och Charlie efter frukosten gick till Vigelandsparken och busade massa med Charlie. Där trivdes han! Superbra att den parken ligger nära mig, där kommer nog han och jag hänga en del framöver. När vi busat färdigt så åkte jag och mammi till Aker brygge och åt såååå god lunch. Vi festade till det och tog förrätt också. Mätta och belåtna åkte vi sedan tillbaka hit till min lägenhet och sedan åkte mamma hem :(. Saknar redan familj och vänner där hemma i Kalmar... Men jag kommer ha det bra här också, det är så jag får tänka när jag längtar hem!
 
Det har iallafall varit en helt fantastisk dag och med strålande sol utan ett enda moln på himlen. Tack mamma för denna underbara helgen <3.
 
 
 
 
 
 


Min lägenhet

Igår runt 2 tror jag, kom jag och mamma fram till Oslo. Då började vi direkt packa ur bilen och sedan började vi på att packa ur alla kartongerna. Efter mycket om och med blev vi till slut i princip färdiga, och det gick egentligen snabbare än jag trodde. Har lite smågrejer kvar nu men hittills är jag riktigt nöjd. Och alltså STORT tack till min underbara mamma som har hjälpt mig komma hit med alla grejer och som också hjälpte mig packa upp allt. 

När vi kände oss färdiga så var vi helt slut. Egentligen tänkte vi gå ut och äta men istället gick vi ner till sköyen och köpte med oss thaimat hem. Så åt vi, och sedan somnade stenhårt.



Påväg




Gårdagen

Tove och jag möttes upp och gick och köpte baguetter och fika och satte oss i slottsparken. Vi hade jättemysigt, sen kom det till att säga hej då. Hon ska ju åka utomlands i ca 5 månader så vi kommer inte ses på evigheter :(. Kommer sakna att ha henne som sambo.



IKEA-brunch

Blev imorse bjuden på brunch på Ikea efter att Carro och Adam sov här med mig inatt. Kjempegott! Rekommenderas verkligen :)





Snart är det dax



Och då gäller det att vara förberedd! Har köpt min absoluta favoritchoklad i mängder hehe, och fixat mer recept på alla mina mediciner, köpt massa hundgrejer, även köpt massa mat som typ juice och konservburkar osv, och imorgon är det dax för Charlie att åka till veterinären för att fixa hundpass och avmaskningsspruta. Känns faktiskt helt overkligt att jag ska tillbaka på lördag. Många blandade känslor...


Sushitime

Igår hade Carro lust att prova på sushi för första gången så vi åkte in till stan och gjorde det. Hon var inte så jätteimponerad haha.





<333






MacBook Air



Woho, idag äntligen kom min härliga MacBook som jag beställde förra veckan. Gud vad skönt med en dator som funkar!


Hemmagjord pizza

I ett försök att visa min tacksamhet för mina föräldrar, som hjälper och störtar mig vad gäller absolut allt, bjöd jag dom på middag + efterrätt. Det blev hemmagjorda pizzor till middag och en slags chokladkaka till efterrätt. Dom verkade jättenöjda, och det är jag med! Dock kommer jag aldrig kunna visa min fulla tacksamhet. Dom är helt enkelt bäst.





Äntligen grillat!

Som jag har längtat efter riktigt grillat kött!! Äntligen var det dags, och det kunde inte blivit bättre eftersom pappa stod för grillningen. Det var himmelskt gott!






Kräftis

Hade en jättetrevlig kräftskiva med släkten här i vassmo igårkväll. Vi satt ute på altanen och kunde sitta ute ända tills solen var helt borta pga våra terassvärmare som funkade oerhört bra. Dessutom blåste det inte det minsta så det var helt perfekt väder! Tackar alla som kom för gårdagen :)








Ministudentfest

Eftersom jag missade Sandras studentfest i somras så anordnade jag en egen liten minifest till henne och mig med massa ballonger och flaggor och grejer. Hon blev väldigt glad för överraskningen :) 






RSS 2.0