Första advent

Sovmorgon pga att det är söndag (vi öppnar inte förrän 11), så lyssnar på julmusik, äter gröt och har massa ljus tända :D äntligen första advent! Det betyder att det snart är jul = hemfärd!! Längtar såååå mycket :D

Igår kom Emma, från mitt första kollektiv, hit en stund, hon kom med chips och popcorn så kollade vi på film :)



Mysfika




Vad skulle jag göra utan min underbara Leo?! Även att hon nu jobbar på en av dom andra restaurangerna så hjälper hon mig så sjukt mycket, men saknar såååå att ha henne varje dag på jobbet!


Väldigt bra dag!!

Har i ca en månad väntat anticimexbesök och så idag kom dom! Var så sjukt nervös men det visar sig att hårt slit lönar sig, vi blev gröna :D han sa massa positivt, som att han var imponerad att jag var så ny restaurantsjef och hade så bra kontroll osv. Det var kul att höra så mycket positivt :D. 

Nu efter jobbet har jag faktiskt julpyntat hehe. Brukar inte göra det så tidigt men det är ju så himla mysigt med lite pynt! Har även skrivit julkort som jag tänkte sende imorgon :)






Äntligen fri dag!!

Är äntligen fri hela dagen idag, så det har verkligen varit en latdag! Det ända jag har gjort idag har varit att sova, titta på film och ätit "vulkan" och chokladpudding hehe. Har tänkt att tvätta, diska, städa och dammsuga senare idag, om jag har orken till det ;). Är helt slut alltså!





Snart är det jul!!

 
Äntligen har jag bokat biljetter hem inför julveckan!! Längtar väldigt väldigt mycket. Ovan ser ni bilder från förra julen hemma hos mamma och pappa, och den var helt underbar! Jag älskar verkligen julen :D Ska bli skönt å få komma hem och bara mysa med familj, släkt och vänner. Saknar er alla så mycket <3


Vaffelkos

Igår kom Leo hit och vi lagade våfflor med glass, grädde, choklad och banan. Hon har blivit assisterande restaurangchef på majorstuen och lämnat oss på sköyen, tråkigt för oss men såååå kul för henne! Hon har så förtjänat det! Vi hade en jättemysig kväll med massa prat. Idag har det gått skit på jobbet.... Blääää.





Kvalitetstid

Det blev en lugn söndagskväll idag med levande ljus och grönsaker med dipp. Köpte med mig några dipp-kryddor från Sverige, så himla gott! Har kollat en film och myst med hundarna, och förberett mig mentalt inför kommande vecka och resten av året i princip... Sker en del på jobbet just nu, så kommer bli hårt jobb framöver för att stabilisera det igen. Vilket kommer innebära att jag konmer behöva jobba varje dag i 2 veckor. Inte lätt alltid att ha ansvaret hehe.





Cozy

Köpte mig lite myssaker idag då vintern närmar sig! Har en ganska kall lägenhet, dock med ett väldigt bra (men också dyrt) element. Så tänkte att jag kunde ha varma och mysiga kläder istället! Det blev ett par jääättegosiga mjukisbyxor i flese, ett par lurviga gosiga vantar, och dessutom ett halsband, juleskum & en adventsstjärna. Här om dagen köpte jag också 3 mysiga ljus! Japp, nu är julstämningen igång :D.
 
 
 (blogg.se gör att kvalitéten på bilderna blir så dååålig)


Mina killar <3



Alltså dom är ju så härliga!!! 

Och en bra nyhet är ju att jag mår mycket bättre idag! Kan näästan sträcka mig till att säga att jag är frisk. 


Tankar

Jag tycker om Oslo. Det är en jättefin stad, jag har ett jobb som jag mestadels trivs jättebra med, även att det är väääldigt jobbigt ibland och en stor utmaning, men det är lite det som gör det så roligt! Dessutom har jag skaffat fina vänner här som alltid ställer upp. Har en liten, men väldigt fin och mysig lägenhet som jag delar med mina 2 fantastiska (ganska jobbiga men underbara ändå haha) hundar. Jag har det väldigt bra egentligen. MEN, jag kan inte sluta längta hem. Jag längtar SÅ mycket. Att bara få vara hemma hos mamma och pappa, särskilt nu när jag är sjuk.. Äta mammas goda mat, tjabba med syrrorna, gosa med katterna osv. Alla mina vänner där hemma, och min underara familj och släkt, jag saknar er, så himla mycket! Vissa dagar är det väldigt jobbigt för mig att vara här, vissa dagar vill jag inget annat än att åka hem. För ca 2 veckor sen var jag redo att packa mina väskor och åka hem. Men jag tänker inte ge upp - inte än! Helt ärligt så vet jag inte ännu hur länge till jag kommer stanna här, men jag har iallafall satt upp ett mål. Målet är att jag inte tänker åka hem innan jag gått kursen som heter EMP. Men innan dess ska jag gå ASM. Huvudkontoret har inte planlagt för nästa år än, så jag vet inte ännu när det finns möjlighet för mig att gå nästa kurs. Men som sagt så trivs jag väldigt bra på mitt jobb just nu, och det är skitkul att vara restaurangchef. Jag är stolt över mig själv, att efter ca 3 månader på detta jobb blev tillfrågad att bli restaurangchef, det är inte många som blir det! 20 år och restaurangchef. Jag är väldigt nöjd. Dessutom är jag väldigt glad över er som uppmuntrat mig till detta, både jobbkompisar, kompisar och familj. Tack!! Utan er hade jag aldrig varit där jag är nu.


Det mesta jag har gjort sista tiden...

 
Mja, som bilderna sammanfattar, har jag i princip (förutom att ha jobbat) mest gosat med hundarna. Bakade bröd för några dagar sedan, det blev fult men gott!
 
Igår var jag med Charlie hos veterinären, pga att han ibland får vissa "anfall" eller vad man ska säga, så det låter som att han typ hostar/harklar sig, och under tiden inte får någon luft. Jag blev ju så klart orolig och beställde tid. Där sa dom att det inte var något farligt, men det är obehagligt för honom när det sker, så dom anbefallde mig att ge honom en medicin, så får vi hoppas att det hjälper!


Haft en del att göra

Har inte haft tid eller ork att skriva här på ett tag.. Har varit mycket på jobbet, och när jag väl varit ledig har jag mått halvdåligt så har mest blivit liggandes i sängen... Idag vaknade jag upp med riktigt ont i halsen och huvudet och det har bara blivit värre under dagen.... Har verkligen inte tid att bli sjuk nu, så äter massa frukt och vitlök, samt dricker massa c-vitaminer hehe. Ikväll myser vi bara framför TVn. Är så glad att jag har mina hundar här, dom gör mig så otroligt glad.
 
Förresten - det har kommit snö till Oslo!!
 


RSS 2.0