Asså godaste glassen!!



För någon vecka sedan började vi sälja glass här på mitt jobb och alltså seriöst. Är ni i Oslo så måste ni testa den! En kula kostar liksom 25 spänn så den är ju inte så billig men den är gudomlig!!! Särskilt cookie dough, choklad/banan, tiramisu, bringebær/vit choklad, chocolate lover - så ja nästan alla ;) hehe. Dör lite här av att bara stå och glo på den...


Kaaaos

Efter mycket om och men har vi äntligen fått byta rum och flyttat in i kollektivets bästa rum (enligt oss iallafall). Tove åkte precis till jobbet och jag ska jobba vid 15 så det kommer va kaos här ett tag nu hehe. Men snart får vi det mysigt även här!



Frognerparken, operahuset, sushi medmera

Detta är egentligen en fontän, men dom byggde om vattensystemet nu så vattnet är borta några veckor till.
 
 


Världens koseligaste dag!

Idag gick vi upp hyfsat tidigt för att ha en koselig dag ute i solen! Inte ett enda moln på himlen på hela dagen!!! Vädret kunde verkligen inte ha varit bättre, man kunde till och med gå i linne. Vi gick först till frognerparken som var väldigt häftig med massa statyer och grejer som vi tog massa turistbilder vid ;). Efter det gick vi till Sofienbergparken och la oss i gräset och chillade litt, med musik och gratis bullar, kaffe och yoghurt. Vidare åkte vi sedan till bislett för att köpa sushi som vi sedan åt upp på operahuset. Väldigt gott och mysigt! Vi har alltså varit utomhus mellan halv 12 och halv 7 idag, helt underbart. Något annat roligt som skedde idag var att en ung man kom fram till oss och stannade oss och sa till Tove att hon var väldigt fin och hade fin stil haha.
 


Ledig lördag

Har bara tagit en riktigt lugn dag idag. Sov ut, sedan kollade jag på film, lagade mat, gick till Toves jobb på hennes rast, gick till gymmet och tränade en stund, åkte hem och nu kollar jag på film igen med en muffin från 7eleven för 10 spänn. Skön dag helt enkelt!



Älskade Josse!



Josse som ska flytta till Malta (sorgligt nog) hade lagt MASSA mat och godis osv på köksbordet idag när jag kom hem!! Sån ängel. Kommer sakna henne så satan, tänk att jag förmodligen aldrig mer kommer träffa henne sen, någonsin...


Koooos!





Grand opening Ginatricot bogstadveien



Jag köpte en kjol för 99kr, och Tove en skitsnygg tröja för 199kr. Nu blir det kosfredag!! Vi köpte lite snacks på vägen hem från gymmet hehe...


Tove är duttiiii!

"Det brukar bli mycket finare" sa hon hehe ;)

Återigen sitter man här på Toves jobb som numer har blivit mitt andrahem ;) men det är så mysigt här i hörnsoffan och smutta på en karamellatte a la Tove! Jobbade 7-16 idag och nu väntar jag på Tove som slutar när som. Då ska vi till ett Ginatricot som öppnade igår så det var massa ballonger och hög musik där så klart vi ska dit! ;) efter det ska vi till gymmet och biffa oss hehe. Och till kvällsmat ikväll blir det förhoppningsvis vår favvorätt kylling med ris och såååås!!


Oslo i soluppgång




Idag var första gången det inte var kolsvart när jag gick till jobbet vid kvart i 7 sen jag flyttade hit. Det var riktigt vackert att cykla genom slottsparken och en del av bislett för att komma till jobbet i soluppgången. Oslo är vackert!


Världens koseligaste föräldrar hihi


Tack mamma och pappa. Ni är bäst :D <3


Flytt 1 maj!!!

Wiho!! Igårkväll blev det klart att vi ska flytta till ett annat kollektiv den 1 maj!
 
Anledningar till att vi ville flytta ut från detta kollektivet:
- I princip alla vi tycker om här har/ska flytta ut.
- Nästan ingen disk blir ren i vår diskmaskin.
- Vi är 12 pers som delar på en toa, en dusch, och en tvättmaskin, funkar inte alltid så bra. Varmvattnet är ofta slut när man väl får duscha.
- Ganska ofräsht kollektiv, alla diskar inte efter sig, låter matrester stå kvar på köksbordet, och det mesta är helt enkelt smutsigt och sunkigt.
- Vi har knappt någon plats i frys och kyl. I kylen funkar det men vi kan aldrig köpa hem frysvaror för att frysarna alltid är proppfulla.
- Vi måste alltid ta med bland annat toapapper till och från toan, detsamma med typ schampoo och balsam. Sådant kan man inte lämna kvar utan att folk tar av det. Så allt sånt måste man ha inne på rummet och man får inte glömma ta med det när man ska till toan eller duschen osv.
- Kan inte ha torrvaror osv i köket, utan det får vi också ha i vårt rum och ta med ut till köket varje gång vi ska laga mat osv.
- Vi har knappt någon köksbänk där man kan stå och förbereda maten.
- Dyr hyra för att dela på ett rum i ett sådant sunkigt kollektiv.
- En anledning som är dum att skriva här offentligt...
 
Anledningar varför det andra kollektivet är bättre:
- Vi är bara 9 pers som bor där.
- Av dom 9 är vi bara 3 tjejer, och tjejerna har en egen toalett med dusch, där man kan ha alla sina skönhetsprodukter och hygienartiklar osv.
- Mycket, mycket fräshare kollektiv och mycket finare.
- Stor och fräsh köksbänk och supermodern ugn och spis med touch och grejer.
- Golvvärme i rummet där tvättmaskinen är ;)
- Ca 1500kr billigare och ligger Nästan lika centralt och bra.
- Vi kommer ha en egen hylla i köket där vi kan ha dom torrvaror vi använder mest.
- Större kylskåps- och frysplats.
- Större allrum med fler soffplatsen så man kan umgås på ett annat sätt.
- Fler garderober och liknande utrymmen till alla våra grejer.
- Närmre Kiwi än vad vi har nu ;) hehe
- Ett väldigt fräsht, fint och bra kollektiv vad vi har fått känsla av helt enkelt!


Colosseum

 
Oslos största bio heter Colosseum och ligger precis bredvid vårt gym så varje gång man går till och från gymmet går man förbi detta. Jag är så sjukt biosugen nu, har nog inte varit på bio på över ett år. Tove och jag har bestämt att vi inte ska gå på bio innan Maj eftersom vi slösat så mycket pengar på bland annat mat på sistonne hehe. Men det ska bli riktigt koseligt när vi ska hit och kolla på bio, det lär ju vara ganska stora biosalonger där inne :D.


Sådana lyxlirare!

Dagen började ju som sagt med att jag gick till Toves jobb och satt där i ca två timmar, bland annat under hennes rast. Där drack jag en så underbart god varm sjokolade med grädde, dessutom åt jag den fetaste baguetten någonsin! Den var så stor att den inte ens gick att stänga hehe. Sen gick jag hem och städade rummet lite och tvättade massa och sedan tillbaka till majorstuen för att möta upp Tove och gå och kosa på ett nyöppnat Waynes. Efter det gick vi till gymmet för att träna ben. Nu kom vi precis hem och ska äta lite mat innan det är dags att krypa till kojs. Tovvisen börjar vid 7 imån medans jag börjar vid 16.
 
 


 


Haha väntar på Toves rast...

Gäller ju att fördriva tiden rätt när jag väntar på att Tove ska få rast, det är då man skickar massa snapchats ;)



Det snöar i Oslo idag

Uppe med tuppen även idag för att gå till Toves jobb och umgås med henne på hennes rast. När man vaknade och kollade ut genom fönstret så snöar det... Igår var det klarblå himmel och varmt liksom. 



Bäbis



Som jag längtar efter att få gosa ner mig i min bäbis päls nu, det är helt galet! Min fina fina sötnos <3


Gratis våfflor på våffeldagen!


Tove släpade upp mi ur sängen vid 9 idag för att åka till Oslo centralstation och få gratis våfflor. Nygjorda och riktigt goda! :D


Startar dagen på bästa sätt

Vid 8 imorse ringde klockan och då var det dags för ca en timmes morgonpromenad för mig och Tove! När vi sedan kommit hem så kom vi på att detta skulle vara enda gången på länge vi skulle kunna äta frukost ihop så vi gick faktiskt till espressohouse och åt en ordentlig brakfrukost! Nu ska vi sitta här på detta otroligt mysiga espressohouset och kosa oss tills Tove börjar jobba. 




Våra himmelska pannkakor <3





Vårblomster i slottsparken

 
Tovis och jag tog oss en PW till gymmet och körde ett ordentligt rygg/mag-pass, och sedan körde vi även en PW hem. I slottsparken växte vårblommor så vi var tvugna att stanna upp och ta en bild haha. När vi kom hem och hade duschat så gjorde vi fula, men otroligt goda, pannkakor! Snart ska vi på visning i ett annat kollektiv precis på andra sidan av Karl Johan. Jag var där igårkväll men Tovisen vill ju såklart också kolla! Vi får se vad det blir med det men jag skulle absolut kunna tänka mig att flytta dit :)


Haha Tove trenger nya strumpor!


Haha såhär fina strumpor har Tove! "Rebeck!! Ta en bild på mina strumpor så kanske mamma tycker synd om mig och skickar nya till mig" hahaha.


Mot Ikea i ett regnigt Oslo



Lockat håret i brist på annat att göra

 
Har suttit i ca en timme nu och lockat håret för att jag inte hade något bättre för mig hehe. Det blir lätt långtråkigt att vara ledig här i Oslo när dom flesta i kollektivet jobbar och Tove också, så känner man ju knappt någon annan. Med ett jobb som jag har lär man knappt känna någon annan heller, eftersom jag alltid är ensam på jobb och alla som handlar av mig är stressade och har bråttom iväg. Lite tråkigt, men nu när jag ska byta jobb till barnehageassistent så ska jag söka extrajobb så då hoppas jag att man lär känna lite folk genom det jobbet istället :)
 


Vad jag fick med mig från jobbet häromdan



Mmmm bästa brämhult!!


Ledig idag!!

Förhoppningsvis är man ledig hela dagen idag. Tove öppnade på sitt jobb så när hon kommer hem ska vi till Ikea, woho :D annars sker nog inte så mycket idag. Tänkte gå ut på långpromenad idag men det regnar och är grått och trist så blir nog inget med det...
 
Haha bild från förra helgen. Vad sker??


Today





Onsdag

Jobb stod på schemat idag 8-15 och sedan drog jag och Tove till gymmet. Vi båda mådde faktiskt ganska dåligt så det blev ett riktigt uselt gympass, knappt värt att kallas gympass ens hehe. Nu blir det nog en film och sen gå och lägga sig. Imorgon är jag ledig så ska nog till gymmet och köra ett ordentligt pass som kompensation för idag! Hoppas snön är borta tills imorgon, för idag låg det faktiskt snö på marken när jag skulle till jobbet, usch. Jag som verkligen trodde att våren var här för att stanna...
 
 


Snälla Carro!



Detta är vad Carro tog med sig från Sverige till mig när hon kom! Godispåsen var dock mycket fullare när den kom än på bilden hehe. 


Nike air max

Äntligen är dom här, som jag har längtat!


Bokat hemresa!!

 
Den 11 april åker jag äntligen hem för att stanna i 10 dagar! Ska bli så hemskt underbart att äntligen få komma hem och träffa charlie, mamma, pappa, carro, alla kompisar, alla på donken och bara få vara hemma liksom. Äta god mat typ varje dag och bara njuta ;). Ska dessutom fira min födelsedag där hemma eftersom jag faktiskt fyller 20 år den 17 april! So exited :D
 


Kosfrulle på espressohouse

Ett nytt espressohouse har öppnat precis på andra sidan av slottsparken än vad vi bor på och både jag och Tove har kollat in där så många gånger och tyckt att det har sett verkligen skitmysigt ut! Så där satte vi oss och åt frukost idag runt 8 på morgonen. Ganska länge satt vi där och kosade oss tills det sedan blev dags att åka till bussterminalen för att lämna av Carro på bussen hem :(. Detta har iallafall verkligen varit den bästa helgen på ALLA sätt sen vi flyttade hit!!! Saknar henne redan :(
 
 


Holmenkollen

Det blev en tur till Holmenkollen idag, det var riktigt koseligt!! När vi hade gått omkring där och kollat massa åkte vi tillbaka in till stan och åt lunchbiff och glassbuffé! Aaaaasbra dag :D, nu ska vi snart till operahuset och sedan laga tacos!
 
 
 
 
 


Kooos





Äntligen!!!!

Världens bästa Carro har äntligen kommit hit nu :D Vi har ätit frukost på starbucks, gått omkring lite på majorstuen, varit i slottsparken, ätit lunch på Vapiano, gått igenom Akerbrygge och handlat lite tills imorgon på Kiwi.
 
 
 
 
 
 


Funky frozen yoghurt

Både Tove och jag jobbade 7-16 idag så direkt efter våra jobb så åkte vi till storo storsenter eftersom Funky Frozen Yoghurt fyllde ett år idag, vilket dom firade med halva priset i froyo-baren :D. Ja, vi tog mer godis än glass haha. Dessutom fanns det massa jordgubbar, blåbär, kiwi och andra underbara bär och frukter som inte syns på bilderna hehe.
 
 
 
 


Gratis är gott!

 
Det är inte många saker man får ta hem ifrån mitt jobb när datumet har gått ut, men idag så fick jag med mig 2 sorbéglassar hem!! :D Så nu har jag hela förrådet fullt av glass med tanke på mina ben&jerryglassar också ;) (som jag dock nästan har ätit upp redan.... Haha)


Fin dag

Solen sken här i Oslo även idag så Josse och jag gick ut och köpte glass, satte oss under statyn i slottsparken och njöt. När glassen var slut satte vi oss på Jensens och käkade lunchbiff. Dock fick vi båda välstekt kött när vi skulle ha medium så vi fick faktiskt be om nya. Så den sammanlagda väntetiden på maten blev över 45 min så det va ju sådär, men när vi väl fick maten så var det ju så underbart gott!!!
 
 
 
 
 


Nytt jobb!!!

Det jag pratade om förut idag var att jag skulle på en intervju hos jobzone som barnehageassistent, och ja, jag fick jobb där!! :D eller ja kontraktet börjar inte gälla förrän jag har jobbat första gången så det är ju egentligen kanske bara 99% säkert men ändå ;) ska säga upp mig från mitt nuvarande jobb ikväll iallafall. Ska bli så kul att få jobba med barn faktiskt! Jag som håller på att bli galen där jag jobbar nu när man är helt själv och när det ibland knappt kommer några kunder på flera timmar. Så ska bli sjukt gutt att få ha lite medarbetare att jobba med och massa barn att leka med ;)

Nu sitter jag på Toves jobb med en supergod karamellatte och läser igenom alla tusen papper jag fick idag! :)



Today

Ska precis åka iväg på en sak som jag inte vill skriva om innan det är klart, ifall det går åt skogen. Men jag håller alla tummarna jag har att det går vägen :D. Och stort tack till mamsen som har hjälpt till så mycket med detta.
 
Btw så gjorde jag nyss himmelskt god frukost! Knäckebröd med aioli, ost, salami och avokado, toppat med lite salt och peppar. Mums!
 
 


Tips inför flytt till Norge

Har fått lite frågor från olika personer nu om tips inför flytt till Norge, så jag tänkte att jag svarar på allt i ett inlägg här istället :)
 
1. Boende
Det första du borde fixa innan du flyttar till Norge är boende. Är ni många som ska flytta ihop så är det oftast smidigast att hitta en lägenhet lagom stor till er alla och dela på hyran. Detta är oftast det billigaste alternativet. Är man bara 2 pers som jag och Tove var är det smidigaste och billigaste att hitta ett kollektiv att bo i. Finns massa kollektiv på finn.no och hybel.no ni kan kontakta men väldigt många av dom svarar inte, och särskilt inte om du bor hemma i Sverige och inte kan komma dit på visning. Det jag och Tove gjorde var att kontakta ett företag som äger lite olika kollektiv här i Oslo. Man behöver inte träffa dom innan för att flytta in, det är bara 1 månads uppsägningstid och Allt ingår i hyran såsom ström, värme, internet osv och så är det möblerat så du behöver bara ta med personliga saker. Företaget vi bor hos heter nordic guesthouse, här har ni deras hemsida: http://nordicguesthouse.no/
 
2. Att skaffa jobb
Det är inte det lättaste att skaffa jobb i Oslo nu för tiden. För några år sedan var svenskar väldigt eftersökta här men så är det knappt längre. Det bästa du kan göra är att innan du flyttar hit så skickar du efter ett utdrag ur ditt polisregister och så registrerar du dig på alla olika bemanningsföretag som du bara kan komma på, två exempel är Manpower och Jobzone. Inom barnehage (dagis) är det inte jättesvårt att få jobb om du är väldigt trevlig och ibland väldigt på. När du flyttat hit så letar du upp nummer och/eller mejladresser till olika kontaktpersoner på dessa bemanningsföretag och kontaktar dessa. Förhoppningsvis kommer du då få gå på en intervju, och då är det VÄLDIGT viktigt att du redan har ett utdrag ur polisregistret!!! Så gör inte samma misstag som mig och skicka efter det Efter du kommit till Oslo.....
 
Vill du inte jobba inom barnehage eller lager, eller kanske inte får jobb där, så skriv ut MASSA cvn (gratis utrskift på nav, som motsvarar svenska arbetsförmedlingen) och gå ut och dela ut ÖVERALLT. Åk gärna en bit utanför centrum eftersom det är ganska många som söker på Karl Johan till exempel. När du delar ut dina cv, var jättetrevlig och fråga gärna om chefen/personalansvarig är där så du får prata med den personen direkt. Var också jobbig! Gå tillbaka till samma ställen flera gånger och fråga hur det går och om dom har läst cv och vad dom tycker osv.
 
3. D-nummer och skattekort
DIREKT när du fått ett arbetskontrakt så är det viktigaste att du går till skatteetaten och fixar D-nummer och skattekort! Dom är inte alltid jättesmarta där heller så fråga verkligen om du har fixat BÅDE D-nummer och skattekort när du är färdig. För när vi var där sa hon att allt var färdigt och sen fick vi ändå gå tillbaka och fixa skattekort för att vi tydligen inte gjorde det förra gången. Gör alltså detta så fort det går!
 
4. Norskt bankkonto
När du fått ditt D-nummer, se då till att gå direkt till en bank och skaffa ett norskt bankkonto så du kan få din lön dit. Det är väldigt krångligt och funkar inte ens alltid att ha svenskt bankkonto här när det gäller lön.
 
5. Skriv ner antal timmar du jobbar
Detta är viktigt! När du väl fått ett jobb - skriv ner ALLA timmar du jobbar och se till så att du får rätt lön. Detta har jag problem med just nu men hoppas på att det löser sig i slutändan. Vi svenskar blir lätt utnyttjade här för vissa tror inte att vi har koll osv.
 
--------
 
Kanske låter det ganska avancerat att flytta hit nu haha, men det är det faktiskt inte. Bara du får tag i ett boende så löser sig allt annat! Kämpa på och verkligen gå in för att få ett jobb så kommer du att få ett. Och sedan löser sig allt annat förr eller senare ;). LYCKA TILL!


Vår i Oslo

 
 
 
 
 


Salladskungen!

 
 
Alltså jag gjorde precis världens godaste sallad! Den innehöll: Pasta, isbergssallad, rucola, färsk brocoli, paprika, majs, avokado, champinjoner och köttfärs, och på toppen var det en klick aioli. MUMS. Nu blir det en promenad i det sköna vårvädret!


Uppe med tuppen!

Har varit vaken nu i ca en timme och ska precis dra till Kiwi för att handla lite mat. Tänkte göra nån skitgod sallad idag! Vaknade upp och var jättesugen på sallad haha. Även idag verkar det som att det kommer bli kanonväder, himlen är hittills klarblå!!! :D

Nya vårjackan som jag köpte här i Oslo i januari :)


Att njuta av våren

Åkte till gymmet runt 11 idag och körde lite armar. Efter det köpte jag ju som sagt lite b&j-glass. När jag kom hem så sprang jag in och hämtade mina solbrillor och gick sedan ut i slottsparken och satte mig på en bänk och verkligen njöt av våren. Underbar musik i öronen, solsken och godaste glassen, tummen upp för det! Det som fattades var bara trevligt sällskap, men alla jobbar så jag fick göra det bästa av situationen ;).
 
Även för mig blir det jobb idag 16-23. Var inte ledig någon dag förra veckan, men ska ju vara ledig hela denna helgen som kommer eftersom Carro kommer så jag får stå ut till dess! :)
 
 
 


Är det tilbud så är det ;)

Gick in i en affär som heter Meny efter gymmet idag så råkade jag se att dom hade tilbud på ben&jerry-glass. Så jag köpte 3 st.... Men dom ska räcka länge! ;) hehe. Fick ju lön i fredags så man måste ju få unna sig lite ;)


Gym, froyo och jobb

Tove och jag tog sovmorgon idag och sedan tog vi oss en pw till gymmet i den sköna vårvädret. När vi sedan gick hem råkade vi stanna på 7eleven och köpa varsin frozen yoghurt för 10 nok ;). Det var det värt, hehe. Sedan blev jag inringd på jobb så har jobbat nu 18-23.
 
 


Sol i Oslo

Solen sken, himlen var blå och fåglarna kvittrade när jag cyklade till jobbet idag, så underbart! Slottsparken kryllade av glada oslobor och turister och det kändes verkligen som att våren var här! Hoppas på ljusare dagar nu framöver :D 





Snälla Rita!!



Snällisrita bjöd mig på min favvopaj idag - blåbärspaj :D och med glass!! Sååååå snäll och söt! 


Just nu

Sitter på Toves jobb och avnjuter en riktigt god karamellatte efter jobb 8-16. Tog även min lunch nu, som var en dubbel knäckemacka med räksallad ;). Hann inte äta på jobbet så det blev nu istället ca 10 timmar efter frukost, snacka om hungrig! När jag druckit upp min latte så fortsätter jag mot gymmet där det vankas legday!!!! :)




Carro kommer hit, wihoooo!!!

Åååååååååå min älskade syrra kommer hit nästa helg :DDD. Saknar henne så sjukt mycket! Är så himla glad att hon ska komma hit, vi kommer ha så kul :D Hihiiiiii. Längtar.
 
 


Det bästa med mitt jobb ;)


Igår fick jag ta hem ca 20st brämhultsjuice som hade gått ut, asså heaven! Eftersom dom va oöppnade kan man ju liksom dricka dom några dagar till :D. Älskar smoothiesarna!


Sån enorm saknad...

 
Min lilla lilla bäbis. Det är helt sjukt vad man kan sakna en sån liten plutt så sjukt mycket. Det jobbigaste är på morgnarna och kvällarna. Att inte ha lille Charlie här som gnäller för att han vill upp i sängen på morgonen och mysa, och att inte ha han här liggandes på benen när man ska sova. Älskade hund. Trodde inte det skulle vara så här jobbigt att vara ifrån dig. <3
 


"SopTove" ;)

Haha hon kommer älska mig för denna bilden :D

Eftersom jag är helt ledig idag så struntade jag i att ställa klockan. Alltså jag vaknade precis. Klockan 13!!!!! Sovit bort hela dagen nu ju! Dock känns det nästan som jag håller på att bli sjuk så det var nog ändå bra att jag fick sova ut. Nu ska jag iallafall käka lite, och sen cykla omkring och leta efter en cykelpump haha, och försöka lista ut hur man höjer sadeln på cykeln för hon som hade den innan var superkort hehe. När Tovisen kommer hem ska vi till gymmet för hon har äntligen skaffat gymkort :D, och sedan ska vi storhandla på Meny, en ganska stor matbutik som ligger precis vid gymmet. Vi ska gå omkring och leta efter Tilbudsskyltarna ;).


Handlat mat

Tog sovmorgon idag och struntade faktiskt i att gå till gymmet för jag är så sjukt trött. Så kom precis hem från Kiwi där jag handlade massa gott :D köpte räksallad så jag kan göra supergoda mackor att ha med till jobbet. Köpte dessutom goda ingredienser så jag kan göra spagetti och köttfärssås idag! Och lite annat smått och gott som bananer och avokado osv. Nu ska jag vila upp mig och sedan tagga inför jobb 15-23.





Gratismat <3

Alltså bästa Josse som bjöd mig och Tove på massa gratis mat på Burger King idag! Vi fick chili cheese tops, XXL-pommes, cola och tre dippsåser. Gratis kvällsmat för att kompensera lunchen tidigare idag då ;).





Bytt säng

Efter ca två månaders tid här i kollektivet där jag har haft en 1,20säng medan Tove haft en 90säng kände vi idag att det var dags att byta. Så vi har flyttat över alla våra bilder, renbäddat sängarna, flyttat plats på alla våra saker och även städat lite. Så nu är vi äntligen färdiga och rummet blev så mycket koseligare.
 
Min del av rummet nu. Och ja du ser rätt, det hänger två donkenballonger där ;)
 
Toves del.


Koselig natt



Slutade vid 23 igår så när jag kom hem hade i princip alla i kollektivet dragit ut för att festa så jag och Josse + hennes kompis som också hette Josse satt uppe nästan hela natten och spelade gitarr och snackade skit. Eftersom jag ska jobba kväll typ hela nästa vecka så kände jag att jag ändå behövde vända på dygnet lite så det var lika bra att vara uppe länge och ha trevligt.


Jensens Bøfhus

Dagen till ära gick jag, Tove, Josse och Felicia till Jensens för att äta lunsjbiff för bara 79kr!! Till efterrätt åt vi dessutom glassbuffé hehe. Alltså detta är första gången jag äter en riktig köttbit sen jag kom till Norge. GUD vad jag har saknat det! Och den såsen, och dom potatisbitarna. Ja herregud, det var lätt det godaste jag ätit sen jag kom hit. Ett tips till alla som är i Oslo - ät lunsjbiff på Jensens!!!!
 
 
 


Cykelägare

Är numera cykelägare även här i Oslo! Köpte mig en begagnad cykel igår för 500 nok så nu kommer jag inte behöva köpa trikkort i fortsättningen!





RSS 2.0