Äntligen färdiga

Då var vi på plats i vårt nya boende och har packat upp allting och gjort oss hemmastadda! Har till och med varit på Kiwi:t som ligger precis där vi bor och handlat massa gott. Lite frukost dom nästkommande dagarna, samt kvällsmat tills idag som jag sedan gjorde och det blev hur gott som helst! Nu tänkte jag sätta på en film och äta godiiiiis! :D






Paus på jensens

Vi tog oss en paus i flyttandet och åt lunsjbiff på jensens, mmmmumma! Nu håller vi på att torktumla den sista tvätten sen går vi för gott. Känns lite sorgligt, men i princip alla vi känner i kollektivet här har redan flyttat eller flyttar idag, så det är ändå inte samma sak att bo kvar. Det blir nog bra för oss att flytta, tror jag!





Det där med att flytta utan bil

Har nu gått genom halva Oslo med en DRIIITTUNG väska med trasiga hjul som inte snurrar haha, men tillslut kom vi fram! Det är inte lätt att flytta utan bil ska jag säga er!! Men men, nu är det värsta gjort, nu har jag bara lite småplock kvar och sängkläderna, men det borde gå lätt.



Bjöd Tove på glass efter det tunga lasset 


På snapchat..



Fick denna underbara bild på snapchat igår från Carro. Asså man smälter ju! Gud så fin han är :D stoooooor saknad!


Invigning av longboarden

Fick ju en longboard av farmor och farfar när jag fyllde år, och idag var första gången jag vågade testa den hehe. Så Tove och jag gick ut en stund nu såhär på kvällskvisten och försökte åka lite haha, och vi är ju inte så jättebra på det må jag ju erkänna ;). Får öva massa så jag blir flink på det!
 
Ser stabilt ut va? ;)


Mitt i flytten

Har idag jobbat till 17, vi var "ute på tur" som det heter här, i någon park med massa fina blommor osv. Och självklart så skulle ju just denna dag vara den kallaste och blåsigaste sen jag kom tillbaka från Sverige, men det var ändå mysigt. När jag kom hem började jag direkt att flytta massa grejer till nya stället, så nu har jag flyttat det mesta, blir förhoppningsvis bara två rundor imorgon. Sedan har jag också tvättat, duschat och diskat. Nu ska jag äta och sedan vila hela kvällen!!
 
Koseliga såpbubblor på vägen mellan det gamla och nya boendet.


SÅ flinka!!!

Efter ca två timmars byggande är äntligen våningssängen i vårt nya boende ihopbygd! Några skruvar fattades osv så det var väääldigt svårt i vissa situationer, men flinka som vi är så löste vi det till slut! Vi slog våra kloka huvuden ihop så att säga ;). Så imorgon kväll kommer jag flytta lite grejer, och onsdag kväll måste allt flyttas, och det blir första övernattningen där. Spännandeeee :D
 


För sen födelsedagsmiddag med sambon

Kom precis hem efter att ha ätit en KJEMPEGOD middag på TGI Fridays på Aker Brygge med utsikt över havet och fästingen, hur mysigt som helst! Och precis när vi skulle fota efterrätten så dog så klart bägges telefoner...... Men efterrätten var också helt otrolig, glass med grädde på, och i glassen var det browniebitar och popcorn. Så lustig kombo men verkligen god! Så där satt vi på uteserveringen med skitfin utsikt under solnedgången och bara njöt. Verkligen skitmysigt.
 
 


På t-banan

Ibland när man sitter på t-banan så är det ett gäng män som spelar olika instrument och sjunger, tycker det är så himla stämningsfullt och jättetrevligt faktiskt! Man kan även hitta liknande lite överallt här i Oslo, och det är en av sakerna som gör att jag tycker om denna stad så mycket, det gör det så himla mycket mysigare att åka t-bana eller gå på stan. Här är ett smakprov:
 
 


Härliga söndag

Har varit en riktigt fin dag idag, och jag mår mycket bättre idag! Inte helt bra, men ändå mycket bättre än tidigare, så jag har faktiskt varit ute större delen av dagen. Började men att jag, Emma och Markus gick till akerbrygge och satte oss i solen och njöt, sedan gick jag till Toves jobb i hopp om att hon snart skulle ha paus så vi kunde sitta och kosa oss lite, men ikke. Hon skulle inte ha paus förrän ca en timme senare så jag gick till slottsparken en stund och satte mig där och solade och till sist gick jag hem och åt sorbéglass.
 


Underbara sommaroslo

 


Kanelbullar av högsta kvalitét

Tovisen kom hem med kanelbullar igår efter hon hade stängt på jobbet, jag blev SÅÅ glad!! Älskar dom bullarna hihi.
 
Idag var jag tvungen att ringa och sjukanmäla mig till min chef, skulle ha jobbat idag nämligen... Har bara gjort det två gånger tidigare i hela mitt liv, den ena gången var när jag var så sjuk så jag inte hade någon röst, och andra gången när hade brutit näsan och precis opererat mig, så jag var ju lagom nervös hehe. Men jag kan faktiskt verkligen inte jobba idag, kan knappt resa mig ur sängen... Jag som verkligen sett fram emot att jobba idag faktiskt.
 


Deli de Luca, Karl Johan

 
 
Detta är den butiken som jag numera extrajobbar i (alltså inte Bislett som jag jobbade på förut). Har trivts jättebra dom gångerna jag har jobbat där, och tjejen som är med mest i filmen jobbade jag ihop med första gången där, och hon är skitduktig, jättesnäll och dessutom svensk. Tror jag kommer trivas bra där! :)


Och så vart man sjuk...

Tur att man har svenskt godis alltså!! Ska ligga i sängen hela kvällen och kolla på film och bara vräka i mig godis. Mår så himla dåligt, detta har lätt varit den sämsta dagen i Oslo! Har liksom varit sjuk 3 gånger sen jag flyttade hit, och det var ca 4 månader sen, vad skjer?!?






Pølsefest med jobbet!

Kvällen ägnades åt pølsefest/kurs med extrajobbet! Gratis korvbuffe och en goodiebag, jag klagar inte haha :D.Det var också sjukt fint väder när vi kom dit vid 16, och vi satt på en jättestor takveranda så det var hur koseligt som helst! Nu blir det dock sängen, för jag ska öppna på en barnehage imorgon så det blir upp tidigt, och jag är nervös eftersom jag kommer vara själv från vår avdelning! Men det blir nog skoj :D
 
 
 


Kjolpremiär

 
Denna fina kjol fick jag i födelsedagspresent av kusiner med familj! Älskar den :D. Idag var perfekta dagen för kjolpremiär kände jag, när solen gassade på genom fönstret. Tog mig ca. en timmes förmiddagspromenad och det var fruktansvärt skönt. Dock fick jag ha en kofta också, eftersom det var ganska tidigt på morgonen. Idag är jag ledig från barnehage, egentligen skulle jag ringt imorse och frågat om dom har något jobb till mig idag, men eftersom jag ska på kurs med Deli de Luca i eftermiddag tänkte jag att det då var lika bra att vara ledig denna dag om inte dom ringer till mig, vilket dom inte har gjort. Nästa vecka blir det allt nya tag!
 
Nu tänkte jag snart käka lite, och sedan ta mig en löprunda till gymmet och gymma lite. Hoppas alla har en fin daaaag :D.
 


JA, Oslo är en sommarstad!

(Ändrade tidsplaner ang. sängsbyggandet.... Vi får ta det en annan dag snart så fort vi hinner!)

Alltså jösses, jag slutar aldrig förundras av Oslos skönhet nu när det mesta blommat ut. Åkte till gymmet för ett tag sedan och sen gick jag hem, och det är faktiskt helt sjukt vad vacker denna stad är! Tänkte att jag skulle gå ut en kväll och knäppa lite bilder med systemkameran, får bara se när jag hinner det härnäst. Tänkte ju självklart inte på att ta med den idag...
 
Hann ta en halvdann mobilbild innan telen dog. Det ser dock inte lika vackert ut på bild, särskilt inte med mobilkameran.
 
 


Dagens projekt

Puh. Helt slut efter andra dagen på barnehage. Dom där ungarna vet hur man gör mig trött iallafall haha, men roliga är dom! Idag ska iallafall Tovis och jag åka till vårt nya kollektiv och försöka sätta ihop vår våningssäng som just nu ligger i ungefär tusen bitar, hehe... Tanken är att vi ska få iordning hela sängen idag och städa lite i rummet, så att vi kan flytta in helt på fredag.
 
Tror att det är en sådanhär säng vi ska lyckas få ihop ;).
 


Finmiddag

Eftersom Tove jobbade sent idag passade jag på att göra en ordentlig middag bestående av: fläskkotlett (tilbud på meny!!), ris, pepparsås, paprika och stekta tomatskivor. MMM så gott!





Första dagen som barnehageassistent

Jobbade idag första dagen på barnehage, och jag kan säga att det är svårare/jobbigare än man kan tro, iallafall i Norge. Jag har jobbat på dagis i Sverige, men då förstår barnen iallafall allt man säger och man kan komunicera med personalen mycket bättre. Men det gick helt okej, kändes det som. Nu är jag helt slut, så jag tänkte sätta på en film och äta svenskt godis haha.
 
Bild från i onsdags


Ute på hajk

Jag och Tovis var ute på "hajk" nyss i över två timmar. Vi var uppe i ett berg där vi även var i Januari när vi precis hade kommit hit till Oslo, då Maja och Lisa visade oss berget. Sån otrolig utsikt där ifrån alltså! Vi ska dit någon mer gång snart och ta med kameran.
 
Bild från förra gången vi var uppe i samma berg.
 


Känns som utomlands!

Herregud vilket väder vi har här i Oslo idag! Helt underbart. Har känts som att man varit utomlands. Eftersom det är röd dag har både Tove och jag varit lediga idag, så vi har haft en superfin dag i det fina vädret. Vi var på Akerbrygge och åt mat, sedan gick vi omkring lite överallt, drack bland annat juice på Joe and the Juice.
 


Hemma utan sambo..

När jag lyckats ta mig hem med en trasig, skittung resväska så står rummet tomt utan sambo. Hon bor nämligen på hotell tills imorgon med sina föräldrar. Jag gör det bästa av situationen och kryper ner i sängen till en film. 



Lunchpaus i Göteborg



Alltså espressohouse i mitt hjärta! SÅ gott och mysigt, och alltid trevlig personal!


I resväskan



Massa godis, havregryn, pads, medicin, nässpray, sminkborttagningsmedel, kaffefilter, tvättmedel, sköljmedel, doftljus, c-vitaminer, balsam, ravioli, pulversås, deo, socker och massa mer haha. Alltså det är helt sinnessjukt vad tung väskan är nu, vet inte hur jag ska klara av hela resan hem med byte till buss i Gbg och sedan byte till trick till kollektivet. Det blir spännande! ;)


Påväg hem

Det blev ett lyckat släktkalas igår som en fin avslutning på mitt besök. Jag fick vad jag önskat mig: en kjol, en longboard, pengar och ett schampoo.

Nu sitter jag på tåget till Göteborg och har precis tagit farväl av min familj, lite tårar blev det allt. 





Njuter sista dagen i Kalmar

Åkte in till hamnen med mor och far och käkade glass precis vid vattnet med klarblå himmel över oss! När vi kom hem satte vi oss en stund på altanen för det var så himla varmt och skönt där. Nu ska här förberedas inför mitt 20årskalas med släkten.








Det bästa att vakna upp till





Promenad på landet



Hemma efter en promenad på landet med Charlie. Mysigt, men dåligt och kallt väder... Så får man bilder från Tove med strålande sol och knappt ett enda moln... Får hoppas att det vädret kommer hit imorgon så jag får en fin sista dag här i Kalmar!


Fika med saknader finisar!

Åkte in till stan för att träffa Amela och Olivia som är några av mina bästa vänner och har saknat dom väldigt, väldigt mycket! Så vi satte oss på espresso house och fikade i typ två timmar. 






Superfrulle



Bland det bästa med att vara hemma är att det alltid finns massa gott att äta här :D till frukost blev det kvarg med müsli och färska jordgubbar, och macka med massa goda pålägg! Mmmm, i love frukost!


Födelsedagsmiddag på Table20

 
Världens bästa familj! <3


Hunddejt

Igår var ju jag och Charlie och hälsade på Tilda och hennes föräldrars hund Alice. Vi var ute på landet så vi lät hundarna springa okopplade, det var helt sjukt vad glada dom var och busade och sprang runt hur mycket som helst.
 
Ville ladda upp en film, men det gick inte...
 
 
 
 


Fin gårkväll

Hade en fin kväll igår med älskade vänner som var så sjukt saknade! Här bjöds det på snacks innehållande laxrullar, skagenrörs- och räksalladskex, med musik och kortspel och en massa skitsnack. Senare på kvällen åkte vi in till stan för lite utgång. Tack alla inblandade för en bra kväll :D
 
 


Koslunch med fina vänner

Haft en fin förmiddag med saknade vänner som betyder mycket för mig. Det blev lunch på 4kök, och sedan kaffe på McDonalds. Otroligt fint vänder med nästan helt blå himmel!
 
Snart ska jag och Charlie iväg till Tildis och hennes hund Alice för att dricka kaffe i solen och låta hundarna leka med varandra :D.
 


Mmm marabou ;)



Köpte "några" maraboukakor att ha med mig till Oslo. Godis är oftast så sjukt dyrt där, och pasta och sånt kostar i princip lika lite, så då är det bättre att köpa med sig massa godis härifrån än pasta ;). Saknar min kompanjon Tove som är kvar i Oslo, hoppas du har det bra gosis!


Världens bästa pizza



Sitter hemma hos Carro och äter världens godaste pizza från Pizzapalatset - capprichosa med beasås! Man måste ju passa på när man är hemma i Kalmar! ;)


Frulle på sängen till systra mi



Carro var lite hängig imorse så jag gick ner och donade med frukost som hon sedan fick på sängen! :) idag ska jag in till stan och köpa lite grejer till Oslo, som typ havregryn och godis ;). Och även lite grejer tills imorgon då mina kompisar kommer hit och firar mig :)


God morgon!





Kalmar FF - Elfsborg




Väldigt lustig domare, men himla trevlig kväll på guldfågeln arena. Nu kollar vi några avsnitt Ullared med familjen innan vi ska sova.


Bus i slottsparken

Blev faktiskt väldigt nöjd med klippningen, klipper mig inte så ofta hos en riktig frisör för jag tycker inte att dom brukar lyssna så klipper dom av nästan allt hår haha. Men denna gången blev jag verkligen nöjd, hon var skitduktig!

Efter klippningen drog jag till mitt gamla jobb och sa vilket datum jag skulle flytta hem så han skulle kolla på det. Sedan cyklade jag hem till Carro där Charlie var och gick till slottsparken och busade lite, så galen hund jag har! Haha. Sen gick vi en ganska lång promenad, gick bland annat förbi vår gamla lägenhet på långviken. Nu sitter jag på carros uteplats och Charlie leker i gräset. Snart kommer även Carro hem, då ska hon färga min utväxt och sedan ska vi äta lunch hos mormor. Ikväll blir det även Kalmar FF-match med pappa på guldfågeln arena. Vilken dag!





Vid frukostbordet



Haha Charlie sitter så fint vid köksbordet med oss ;). Idag ska det ske mycket, först blir det frisören för att klippa mitt förfärligt slitna hår.


Söndag

Söndag idag, och bara en vecka kvar till hemfärd :(. Får njuta så mycket jag kan medan jag är här! Idag har jag iallafall bestämt ett datum då jag flyttar hem igen, det känns faktiskt väldigt skönt. Har stora planer för vad jag ska göra då!
 
Idag har vi mest slappat. Mamma och pappa hjälpte mig köra hem lite kartonger från förrådet från min lägenhet här i stan som ska flyttas ut den sista juni (har hyrt ut den i andrahand nu). Efter det åkte jag och Carro till Pontus och fikade. SÅ kos att träffa honom, han är så saknad i Oslo haha. Nu kom jag precis hem och nu blir det min favvomat - spagetti och köttfärssås gjord av mamma! :D
 
Hahaha. Söta Pontus en kväll på jobbet som var riktigt kul!


Gårdagen

Igår när man vaknade hade man en gosesjuk charlie i ansiktet haha. Oj vad han kan gosa!! Mamma, Carro och jag åkte till stan för att köpa födelsedagspresenter till mig, och så åt vi efterlängtad kebab till lunch! Som jag har saknat svensk kebab haha. Det är så fruktansvärt äckligt i Norge faktiskt.
 
När vi var färdiga i stan åkte vi hem en stund, och sedan åkte vi till farmor och farfar och åt påskbord.
 
Denna vackra syn fick man när man öppnade ögonen.
 
Svensk kebaaaaab <3
 
Denna koseliga tröjan fick jag av mina föräldrar som födelsedagspresent :D
 
Sötisen beredd att åka bil!


På förtidigt påskbord!

Sitter hos farmor och farfar och har precis ätit påskmat med dom, mamma, pappa, farbror och kusin. Förtidigt på min önskan, eftersom jag är hemma nu och ville inte missa deras påskbord!




Här målas alltid hitler på äggen som halshuggs till maten ;) klassiker! (Farfar målar bättre hitlar än mig då haha)


God morgon!



Nu ska vi snart in till staaaan :D


Ny bakgrundsbild på telen



Satt och gjorde ett Oslo-collage över den senaste tiden nu när jag sitter på tåget. Har så sjuuuukt långtråkigt och har fått träsmak i röven för länge sen (ursäkta uttrycket hehe). Men det är det värt för nu är det inte ens en timme kvar tills jag är framme!!! 


Påväg!!!!

Efter mycket om och men sitter jag nu på bussen som ska ta mig till Göteborg, och sedan blir det tåg resten av biten hem till Kalmar! Lyxbussen som jag bokat blev inställd och ersatt med en buss som jag knappt får plats att sitta i, knäna går liksom emot sätet framför... Som tur är lyckades jag få ett helt dubbelsäte för mig själv så jag kan bre ut mig hehe. Snart är man hemmaaaa :D





Vi koser oss ordentligt



Veronica maggio i högtalaren och tända ljus, här ligger vi nerkrupna i våra sängar  och koser oss. 


Avskedsmiddag

När Tovis kom hem från jobbet åkte vi till Ikea och upptäckte att det var tilbud på godis haha. Så vi köpte oss lite! ;) Sedan när vi kom hem kollade vi på film med grabbarna och nu har vi precis ätit avskedsmiddag ;) det blev baguetter till levande ljus på vårt koseliga rum hehe. Imorgon blir det tidig kurning för att äntligen åka heeeeeeem till mitt älskade Kalmar :D Kommer vara på resande fot mellan 9-20, så resan kommer bli SÅ dryg haha.
 


<3





Äntligen gratiskaffe! ;)



Fick hem detta igår som jag beställde för kanske 2 månader sedan haha. Så nu har jag gratiskaffe på Ikea, samt massa tillbud ;).
 
Idag ska här städas, packas, och tvättas! Eftersom vi ska flytta i princip direkt när jag kommer tillbaka från Sverige så behöver jag packa ihop lite grejer även till flytten, samt tvätta i princip allt så allt är rent när man flyttar :). Synd bara att vår tvättmaskin tar oändligt lång tid... Om jag har tur hinner jag med 3 tvättar idag, om inte någon annan i kollektivet snor den emellan mina tvättar. 
 
LÄNGTAR FÖRÖVRIGT OTROLIGT MYCKET TILLS IMORGOB!! KAN KNAPPT BÄRGA MIIIG :D


Sushi efter 15 timmars jobb

Först skulle min sista jobbdag varit igår, sen fick jag hoppa in och jobba idag 8-15 och nån timme innan jag skulle sluta så ber chefen mig att jobba på ett annars ställe 15-23.30... Snacka om att han utnyttjar att jag inte kan säga nej/säga emot ;) menmen, det blir mycket cash i slutändan och dessutom fick jag med mig massa gratismat hem som skulle kastas. Bland annat 4 förpackningar sushi, 13 baguetter, massa bollar, och lite crossianter. Dom i kollektivet som var vakna blev ju glada iallafall ;). Tove börjar vid 7 imån så hon har redan somnat, men sparade massa mat till henne med hihi. Nu tänkte jag sitta i sängen och avnjuta min sushi med en film, men internet vägrar att funka så det får bli utan film... 





INTE sista dagen igår...

Behövde tydligen jobba idag också, så IDAG är sista dagen på bislett/st. Hanshaugen. Så nu sitter jag här, den enda som är uppe i kollektivet, och äter havregrynsgröt med bringebærsylt och utan mjölk. Så oerhört opigg, men det ska nog gå fint :).



Längtar så jag spricker....

 
 
 
Videon är från en av dom första gångerna han lekte när han kom till oss. Han var lite blyg dom första timmarna nämligen, men tillslut vågade han leka lite. Han är så knäpp min älskade lilla bebis <3


Lyxlunch

 
Har precis duschat och kollat färdigt på en film jag började se häromdan. Har även fixat en ny header eftersom den förra av någon anledning blev väldigt pixlig. Nu ska jag gå och göra mig lite lyxlunch, nämligen findus köttfärssås ;). Gäller att äta upp så mycket tung mat som möjligt nu innan flytten hehe.
 
Taggar även inför sista jobbdagen på Bislett!!


Smoothiekalas



Tog med smoothies hem från jobbet till mig och Tove idag, så nu har vi smoothiekalas här inne i rummet ;). Det är så många nya som flyttat in i kollektivet så man känner sig inte riktigt som hemma så vi hänger mest i vårt koseliga rum. 


Alltså åå jag dööör!



Tänk att stå bakom dethär varje dag..... Det är riiiiktigt jobbigt! Man vill bara käka upp ALLT hehe.


Börjar räkna ner dagarna

Internet har kaosat hela morgonen idag så det har inte kunnat bli något inlägg förrän nu. Idag blir det jobb 16-23 och imorgon samma tid, och dessutom fick jag nyss reda på att imorgon är sista jobbpasset på detta jobbet! SKÖNT :D. Så är ledig onsdag och torsdag, sedan åker jag ju hem till Kalmar på fredag!! Som jag längtar.
 
Idag har jag sovit i princip hela dagen, kan ju säga att det sliter på en att jobba natt! Nu har jag precis ätit och om ca 20 min är det dags att dra till jobbet.
 


Påskrivet kontrakt och skräckis

Nu har vi precis kommit hem efter att ha skrivit på kontrakt på det nya kollektivet! Känns ganska bra, nu är det bara en våningssäng vi behöver fixa. Det är ett bättre boende och vi kommer spara in 1500 varje månad!

Tove har precis lagat supergoda pannkakor, och nu blir det filmkväll med en skräckis based on a true story.... LÄSKIGT.



Kaosartad natt som nattvakt

Inatt jobbade jag ju också som nattvakt och jag kan säga att det var fullständigt KAOS. Dock var det bara det i ca en timme, resten av natten var hyfsat lugn. Men det blev slagsmål och grejer inne i butiken så jag kan ju säga att det var skönt att jag jobbade ihop med två andra killar som fixade det. Vi var ju 3 st inatt som sammanlagt sålde för 25000, och jag sålde själv för 11000, så om jag får säga det själv är jag ganska flink ;) hehe.
 
För övrigt skrev jag kontrakt igår med Deli, Karl Johan. Woho! Och idag ska jag och Tove skriva kontrakt med det nya boendet! Och nu är det mindre än en vecka tills jag åker hem :DDDD. Det går bra nu!!!
 


Konstigaste kombinationen?

Jag hittade nog den konstigaste kombinationen av salg igår när jag var ute och gick. Det var alltså en pizzeria, som också sålde blomster. Så inne var en helt vanlig pizzeria, men utanför var det fullsmockat med blommor som man kunde köpa till pizzan haha. Här i Oslo får man träffa dom märkligaste människorna och se dom märkligaste sakerna. Man slutar aldrig förvånas.
 


Nattvakt på Karl Johan

Natten till idag var jag ju då nattvakt på Deli de Luca på Karl Johan. Första jobbnatten i Oslo, och det gick faktiskt väldigt bra. Killen jag jobbade med sa att jag var väldi flink på kassen ;).
 
Innan jobbet igår så njöt jag verkligen av dagen. Det var sol hela tiden, så jag gick en runda, satt i solen, åt glass, och träffade även Nathalie, från donken i Kalmar, hängde med henne en stund och visade lite av Oslo som hon inte sett ännu. Nu ser jag fram emot ännu en jobbnatt och att förhoppningsvis få vara helt ledig imorgon!
 
Glad över nya jobbet :DD


Goda nyheter!

Jobbade ju på Deli de Luca på Karl Johan i onsdags, och nu har chefen där hört av sig till mig och erbjudit jobb till mig där! Eftersom jag tyckte det var mycket roligare att jobba där än på Bislett där jag har jobbat tills nu så tackade jag ju glatt ja! Så nästa torsdag slutar jag på Deli på Bislett och så åker jag hem på fredagen. Sedan den 21 april när jag kommer tillbaka från Sverige så ska jag förhoppningsvis ha heltid på barnehage, och sedan extrajobb på Deli Karl Johan!! Har en känsla av att detta kommer bli skitbra nu :D.
 
Men nu ska jag ut i solen igen. Var nyss på storo och åt en fet frozen yoghurt... Hehe. Nu ska jag gå en promenad tänkte jag, runt dit där Tove och jag ska flytta och se vad det finns för något runtikring där. Dessutom måste jag tilläga att det Deli't som jag ska börja jobba på nu ligger i mitten av där jag bor nu och dit jag ska flytta, men tror faktiskt att det är lite närmre dit vi ska flytta, så det blir ju perfa!
 


Drygt en vecka kvar till hemfärd!

 
Imorgon är det ju faktiskt bara en vecka kvar tills jag åker hem i 9 dagar!!! WIHO. Därför har jag börjat packa lite, ska ta med massa saker hem som jag inte längre behöver här, typ vinterjacka och liknande så slipper jag ha det här. Det är helt sjukt vad jag längtar hem nu, kan inte tiden bara gå liiiite snabbare?!


Dags att försöka vända på dygnet

Asså ååå, igår var det till och med kul att jobba!! Anledningen var att jag var på ett helt annat Deli igår. Karl Johan låg det på så det var mycket att göra hela tiden, och därför var vi två stycken, så det var så skönt att slippa vara helt ensam där det knappt finns något att göra!! Tiden gick jättefort, och jag fick till och med en rast, som jag aldrig får annars.
 
När jag kom dit igår träffade jag chefen där och han behövde hjälp på fredag och lördag också. Dock som nattvakt!! Har ju aldrig jobbat på natten på Deli och tjejer får typ knappt göra det, men eftersom jag kommer jobba med 2-3 killar så sa han att det inte skulle bli några problem så förmodligen ska jag göra det. Då blir det alltså jobb 23-07, så nu måste jag försöka skeva på dygnet lite. Gick och la mig typ vid 1 inatt så jag skulle vakna sent idag, men det gick inte så bra hehe... Får försöka gå och lägga mig ännu senare inatt då :)
 
 


Kollektivskaos

Gårdagen var katastrof här i kollektivet. En ny stackars tjej skulle flytta in i Toves och mitt gamla rum, där en som heter Åsa bor i nu. Då är det alltså så att tjejen som skulle ha flyttat ut dagen innan har åkt till jobbet med nycklar och allting och svarar inte i telefonen, medans Åsa är på jobbet och kommer hem runt 10 på kvällen. Så där sitter den nya tjejen i köket och har inget rum att flytta in i för att hon inte har lämnat in sin nyckel än... Sen när hon alltså inte svarat i telefon på hela dagen bestämmer sig Åsa och jag att åka hem till hennes nya lägenhet och knacka på och säga att vi måste ha nycklarna nu, men nä då får vi reda på att hon är påväg hem till oss utan att ha hört av sig nånting. Så när vi kommer hem strax innan 23 så är hon där och flyttar ut alla sina väskor. Innan detta hände också massa saker, så det har verkligen varit kaos här inne dom senaste dagarna menmen. Nu är allt löst iallafall!
 
Jag försökte ta hand om den nya tjejen så bra det gick iallafall så hon skulle känna sig välkommen även att allt blev skit för henne dom första timmarna. Vi gick genom slottsparken så visade jag henne bogstadsveien som hon skulle till idag och så gick vi till godteslottet och köpte godis, sen satt jag med henne i vardagsrummet hela kvällen så hon inte skulle vara ensam hehe.
 

Gammal bild på mig och killarna i kollektivet när vi åkte kälke på Holmenkollen :D


Skitdag

Jobbade ju på ett annat Deli idag och den ända infon jag hade fått om det var att jag skulle jobba där 8-16. Självklart trodde jag att det skulle vara en helt vanlig arbetsdag, men nej för då ska vi tydligen inventera. Så vi var kanske 10 pers som inventerade, och när vi var färdiga med det så fick vi sånna störda uppgifter som till exempel att ligga på golvet i kylen (!!) och skrapa bort smuts under hyllorna som var näst intill omöjligt eftersom det var så lite utrymme mellan golv och hyllor. Så där fick man ligga på golvet, så jacka och byxor är i princip förstörda, samt att mina knän är nästan också förstörda nu och så är man jätteförkyld....... Verkligen dålig arbetsdag alltså. Dock fick vi gå hem tidigare men ändå......
 


Flyttfika

 
Kom precis hem från jobbet med gratis påskägg till mig och Tovis som inflyttningsfika ;) men nu är det dags att sova för imorgon blir det jobb 8-16 på ett helt annat Deli än jag jobbat på tidigare, nervöst!


RSS 2.0